LJUBAVNI ŽIVOT BRANISLAVA TIODOROVIĆA ĆE VAS ŠOKIRATI!
Branislav Tiodorović, Foto: Printscreen/Pink

da li ste znali?

LJUBAVNI ŽIVOT BRANISLAVA TIODOROVIĆA ĆE VAS ŠOKIRATI!

Oženio se pre nego što je počeo da stvara karijeru, a jedna pesma posebno mu je obeležila život...

Objavljeno:

Niški dr Bata, kako ga od milošte zovu u gradu na Nišavi, najstariji član Kriznog štaba za borbu protiv korone, profesor, koji je ovu epidemiju obeležio izjavom o potrebnoj gvozdenoj disciplini kojom su se kasnije svi služili, zatim suzama pred novinarima zbog preminulih od kovida i nadasve najboljim prognozama o novoj pošasti, epidemiolog Tiodorović, pre nego što je počeo da gradi karijeru, gradio je porodičan život.

Oženio se pre nego što je počeo da stvara karijeru, a jedna pesma posebno mu je obeležila život.

Sa suprugom Jelicom, koja je iz Šapca, stupio je u brak još dok je bio na fakultetu. Venčali su se kad je on bio na četvrtoj, a ona na drugoj godini fakulteta.

Otud i omiljena pesma “O, Jelo, Jelo, Jelena”.

I supruga prof. dr Tiodorovića je lekar ali dermatovenerologije. Imaju dvoje dece – ćerku, koja je uspešan lekar, i sina, koji je ekonomista

Dr Branislav Tiodorović je tokom devedesetih bio direktor Kliničkog centra Niš, zatim je bio dugogodišnji direktor regionalnog Instituta za javno zdravlje u Nišu, usavršavao se na Pasterovom institutu u Parizu, bio je prodekan i profesor niškog Medicinskog fakulteta i šef Katedre za zarazne bolesti i epidemiologiju.

Bio je i u radnim grupama za pandemijski grip i za ebolu, bio je član Кomisije za bolničke infekcije Ministarstva zdravlja, kao i ekspert za spoljni nadzor zdravstvenog sistema u Republici.

Kao predsednik rukovodio je Saveznom komisijom za zarazne bolesti, bio predsednik Кomisije za izradu novog Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti Srbije, predsednik Udruženja epidemiologa Srbije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.