POČELO RUŠENJE NAKRIVLJENE FABRIKE U ZEMUNU: Nestaje OPASAN objekat koji je na 100 metara od IGRALIŠTA (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Espreso

MILANA UZELCA

POČELO RUŠENJE NAKRIVLJENE FABRIKE U ZEMUNU: Nestaje OPASAN objekat koji je na 100 metara od IGRALIŠTA (VIDEO)

Konstatovano je da objekat predstavlja neposrednu opasnost za ljude, prolaznike, saobraćaj i okolinu u slučaju naglog urušavanja, te je po sprovođenju inspekcijskog postupka zakazano izvršenje u cilju zaštite javnog interesa

Objavljeno: 12:35h

Gradska građevinska inspekcija zakazala je uklanjanje bespravnog objekta u Ulici Milana Uzelca preko puta broja 18 u Zemunu za danas.

Iz Sekretarijata su za Espreso portal informaciju potvrdili i naša ekipa je na licu mesta.

Nikad nije upisan u katastar nepokretnosti. Potpuno se bespravan objekat. Grad je postupio po hitnom postupku jer je ugrožena bezbednost. Imali su situacije kad je muzej na Vračaru bio ugrožen , kao i jama u Lozničkoj ( takođe na Vračaru). Sutra do podne će sve biti gotovo, rekla je Sonja Božović.

Zemun
foto: Espreso

Objekat se nalazi u sklopu kompleksa bivše fabrike „Impa” i bespravan je. Gradska inspekcija dobila je više prijava pa, nakon čeka je izvršen hitan, vanredan nadzor na lokaciji.

Objekat je predstavljao veliku opasnost po bezbednost građana. Dobili smo prijavu građana i bez razmišljanja iste večeri izašli na teren i ogradili sve. I blizini je vrtić, nismo želeli da razmišljamo uopšte da neko dete strada zbog toga. Takođe su se ljudi tu parkirali, pa smo i to morali da zagrađujemo, kako to više ne bi radili. Što se tiče građenja nekog drugog objekta, to nije u našoj nadležnosti, pa stoga i ne mogu da Vam pružim tu informaciju izjavila je Sonja Božović za Espreso.

1 / 1 Foto: Espreso

Utvrđeno je da je usled starosti, dotrajalosti, atmosferskih uticaja i neadekvatnog održavanja došlo do devastacije, odnosno urušavanja krova i naginjanja fasadnog zida objekta koji je pozicioniran ka Ulici Milana Uzelca preko puta broja 18.

Podsetimo, zid je nagnut ka unutrašnjem delu objekta. Građevinska inspekcija je odmah obeležila objekat trakom kako bi upozorila građane na potencijalnu opasnost. Istog dana su upućeni hitni dopisi nadležnim službama u cilju obezbeđivanja okoline objekta u slučaju naglog urušavanja, navodi se u saopštenju.

1 / 6 Foto: Grad Beograd

Konstatovano je da objekat predstavlja neposrednu opasnost za ljude, prolaznike, saobraćaj i okolinu u slučaju naglog urušavanja, te je po sprovođenju inspekcijskog postupka zakazano izvršenje u cilju zaštite javnog interesa.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.