NAKRIVLJENA FABRIKA NEMA NI GRAĐEVINSKU NI UPOTREBNU DOZVOLU! Stigao nam je odgovor NADLEŽNOG SEKRETARIJATA! (FOTO)
Nakrivljena fabrika, Foto: Emilija Jovanović

velika opasnost

NAKRIVLJENA FABRIKA NEMA NI GRAĐEVINSKU NI UPOTREBNU DOZVOLU! Stigao nam je odgovor NADLEŽNOG SEKRETARIJATA! (FOTO)

Kako bismo saznali kada će nakrivljeni deo zgrade ili celokupnan objekat bivše fabrike biti srušeni i u čijoj je to nadležnosti, kontaktirali smo Sekretarijat za informisanje od koga smo upravo dobili odgovor

Objavljeno: 15:08h

Deo nekadašnje fabrike "Impa" u Zemunu opasno je nakrivljen, a stanovnici Zemuna zabrinuti su za svoju bezbednost.

Urušena fabrika
foto: Emilija Jovanović

Kako bismo saznali kada će nakrivljeni deo zgrade ili celokupnan objekat bivše fabrike biti srušeni i u čijoj je to nadležnosti, kontaktirali smo Sekretarijat za informisanje od koga smo upravo dobili odgovor.

Sekretarijat za informisanje prosledio nam je odgovor Sekretarijata za inspekcijske poslove:

" Postupajući po prijavama građana, građevinski inspektor Sekretarijata za inspekcijske poslove izvršio je hitan pregled objekta koji se nalazi u sklopu kompleksa fabrike ,,Impa“ u Zemunu. Tom prilikom utvrđeno je da je usled starosti, dotrajalosti, atmosferskih uticaja i neadekvatnog održavanja došlo do devastacije, urušavanja krova i naginjanja fasadnog zida objekta koji je pozicioniran ka ulici Milana Uzelca preko puta br.18. Uvidom u podatke katastra nepokretnosti konstatovano je da je u pitanju bespravan objekat, odnosno da za isti nije izdata građevinska ni upotrebna dozvola.

1 / 15 Foto: Emilija Jovanović

Imajući u vidu konstatovano stanje na terenu, građevinski inspektor je odmah trakom obeležio predmetni objekat kako bi upozorio građane na potencijalnu opasnost. Istog dana su upućen je hitan dopis Sekretarijatu za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima u cilju obezbeđivanja okoline objekta u slučaju naglog urušavanja objekta.

Postupak inspekcijskog nadzora i utvrđivanja svih relevantnih činjenica je i dalje u toku i građevinska inspekcija preduzima odgovarajuće radnje u cilju sprečavanja eventualnih opasnosti od daljeg urušavanja objekta."

Ekipa Espresa otišla je na lice mesta, a zatekli smo nakrivljeni, dotrajali zid koga, čini se, trenuci dele od potpunog pada.

Zatekli smo i Zemunce koji u strahu prelaze na suprotnu stranu ulice ili zastanu preko puta ulice posmatrajući urušeni objekat.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.