SEĆATE SE NAKRIVLJENE FABRIKE U ZEMUNU KOJA SAMO ŠTO SE NIJE SRUŠILA? Evo šta će biti sa njom, nije imala DOZVOLU
Haos u Zemunu, Foto: Emilija Jovanović

GRAĐEVINSKA INSPEKCIJA IZLAZI NA TEREN

SEĆATE SE NAKRIVLJENE FABRIKE U ZEMUNU KOJA SAMO ŠTO SE NIJE SRUŠILA? Evo šta će biti sa njom, nije imala DOZVOLU

Konstatovano je da objekat predstavlja neposrednu opasnost za ljude.

Objavljeno: 12:41h

Gradska građevinska inspekcija zakazala je uklanjanje bespravnog objekta u Ulici Milana Uzelca preko puta broja 18 u Zemunu za 29. decembar, saopšteno je iz Sekretarijata za inspekcijske poslove.

U pitanju je bespravan objekat koji se nalazi u sklopu kompleksa bivše fabrike „Impa”. Gradska građevinska inspekcija dobila je više prijava da je došlo do naginjanja fasadnog zida na objektu koji je predmet izvršenja. Imajući to u vidu, inspekcija je izvršila hitan, vanredan nadzor na ovoj lokaciji.

Utvrđeno je da je usled starosti, dotrajalosti, atmosferskih uticaja i neadekvatnog održavanja došlo do devastacije, odnosno urušavanja krova i naginjanja fasadnog zida objekta koji je pozicioniran ka Ulici Milana Uzelca preko puta broja 18.

Zemun
foto: Grad Beograd

Zid je nagnut ka unutrašnjem delu objekta. Građevinska inspekcija je odmah obeležila objekat trakom kako bi upozorila građane na potencijalnu opasnost. Istog dana su upućeni hitni dopisi nadležnim službama u cilju obezbeđivanja okoline objekta u slučaju naglog urušavanja, navodi se u saopštenju.

Konstatovano je da objekat predstavlja neposrednu opasnost za ljude, prolaznike, saobraćaj i okolinu u slučaju naglog urušavanja, te je po sprovođenju inspekcijskog postupka zakazano izvršenje u cilju zaštite javnog interesa.

1 / 4 Foto: Printscreen/RTS

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.