BLOKIRAN AUTOPUT NA NOVOM BEOGRADU: Građani i aktivisti se okuplili na nekoliko lokacija u gradu, oglasio se MUP
Građani i aktivisti se okuplili na nekoliko lokacija u gradu, Foto: Nikola Anđić

BLOKADA

BLOKIRAN AUTOPUT NA NOVOM BEOGRADU: Građani i aktivisti se okuplili na nekoliko lokacija u gradu, oglasio se MUP

Prema informacijama koje kruže društvenim mrežama blokade će biti i u drugim većim gradovima u Srbiji

Objavljeno: 14:54h

Građani i aktivisti blokirali su autoput na Novom Beogradu, a bez saobraćaja je i nekoliko glavnih ulica u gradu, od Kneza Miloša, preko Savske, do pojedinih ulica oko njih.

Primetne su velike policijske snage u svim delovima grada, a kako javlja reporter "Blica", u Savskoj ulici došlo je do guranja između policije i prisutnih građana i aktivista.

Takođe, došlo je do manjih incidenata između demonstranata i policije, na nekoliko mesta a, kako saznaju na licu mesta, demonstranti traže način kako da stignu do mosta Gazela.

Kako su najavili organizatori blokade, na sat vremena biće blokirani most Gazela i Mostarska petlja, Pančevački i Pupinov most, Ibarska magistrala i druge lokacije.

Protesti
foto: Nikola Anđić

Organizatori su ostavili mogućnost da određene lokacije budu iznenada blokirane, pa se pretpostavlja da navedene lokacije neće biti jedine koje će biti ispunjene građanima.

Prema informacijama koje kruže društvenim mrežama blokade će biti i u drugim većim gradovima u Srbiji.

Organizatori kažu da su se na blokadu odlučili kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog donošenja Zakona o eksproprijaciji.

MUP: Neprijavljeni skupovi kršenje zakona

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP), povodom najava na društvenim mrežama da će danas biti organizovane blokade saobraćaja na više mesta i auto-puteva, saopštilo je da je svaka blokada saobraćaja kršenje zakona, kao i održavanje neprijavljenih skupova.

- Članom 6. Zakona o javnom okupljanju, propisano je da okupljanje nije dozvoljeno na mestu na kojem, zbog karakteristika samog mesta ili njegove posebne namene, preti opasnost od nastupanja ugrožavanja bezbednosti ljudi i imovine, javnog zdravlja, morala, prava drugih ili bezbednosti Republike Srbije - saopštio je MUP.

1 / 5 Foto: Zorana Jevtić

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.