MUKAMA PORODICE GARIP NIKADA KRAJA! Nakon DRAME koja traje godinama, sada hoće da im ruše BARAKU na DORĆOLU! FOTO
Porodica Garip u kontejneru na Dorćolu, Foto: Stefan Kojić

tuga

MUKAMA PORODICE GARIP NIKADA KRAJA! Nakon DRAME koja traje godinama, sada hoće da im ruše BARAKU na DORĆOLU! FOTO

Porodica Garip je iseljena iz svog višegodišnjeg doma u ulici Braće Baruh, nakon što je solidarnošću školskih drugova, objekat bio kompletno renoviran

Objavljeno: 13:27h

Porodici Garip ruše kontejner i izbacuju ih iz doma na Dorćolu. Četvoro dece živi sa nepokretnim ocem u ovom kontejneru nakon što su ih izbacili iz doma u ulici Braće Baruh pre par godina.

Porodica Garip
foto: Stefan Kojić

Podsetimo, porodica Garip je iseljena iz svog višegodišnjeg doma u ulici Braće Baruh, nakon što je solidarnošću školskih drugova, objekat bio kompletno renoviran.

Investitori su jednog jutra sa bagerima i batinšima došli kod ove nesrećne porodice, kojoj nije pružena ni prilika da pokupi svoje stvari.

Nakon tog tragičnog događaja, porodica je uspela nekako da izdejstvuje kontejner u kom i danas živi.

Porodica Garip
foto: Stefan Kojić

Bolesni otac sa četvoro maloletne dece, Kristijanom, Edijem, Emranom i Sunitom sada trune u nečemu što bi trebalo da predstavlja smeštaj.

On je bolestan, pa uglavnom leži, a kičma mu je pukla na tri mesta. Deca mu pomažu, kuvaju mu kafu, guraju ga u kolicima iako su svi mali.

Dina je svakodnevno radio najteže poslove pre nego što se razboleo, a danas je osuđen da prima socijalnu pomoć kako bi mogao da izdržava sebe i decu.

Dobrotu ovih ljudi ništa ne oslikava bolje od činjenice da su pored svega, oni su našli prostora za tri mačke i dva psa koji žive zajedno sa njima.

Porodica Garip
foto: Stefan Kojić

Supruga mu je otišla u Novi Sad sa drugim čovekom, a uprkos tome do nedavno je bio srećan čovek. Dok je imao normalan krov nad glavom, stuju i vodu.

Kontejner u kojem ova porodica sada živi nalazi se na prugama, koje nisu u funkciji, ali to porodici ne smeta. Ipak, plaše se budućnosti, a otac svakog dana plače i strahuje da mu decu ne odvede Centar za socijalni rad jer to kako kaže, ne bi preživeo.

Porodica Garip
foto: Stefan Kojić

Na zimu 2018. godine, baš pred bioskopsku premijeru nagrađivanog filma u kojem deca iz ove porodice igraju glavne uloge, Banditi u potrazi za mamom, izbačeni su iz kuće u kojoj su živeli, koju je potom investitor srušio i na njenom mestu izgradio luksuznu zgradu. Garipi su tu kuću, uz veliku pomoć roditelja njihovih školskih drugova, sredili, uveli vodu i struju, i od ruiniranog mesta pretvorili je u dom. Iz takvog doma, izbačeni su njih petoro i ostavljeni da se snalaze u nekoliko metara kvadratnih, u kontejneru sa improvizovanim produžetkom od starih dasaka i kartona, bez struje i vode i bez uslova za normalan život.

Njihovim mukama ni tu nije bio kraj, jer je i taj deo Dorćola došao na red za luksuznu, investitorsku gradnju, pa je opština krenula da ,,raščišćava" teren. Njihove prve komšije, porodica Osman, jesenas su uz pomoć policije izbačene iz svoje kuće koja je odmah potom pred njihovim očima porušena. Više puta od tada, porodici Garip je prećeno da će proći na sličan način.

Garip
foto: Za krov nad glavom

Naši mali drugari Kristijan, Sunita, Edi, Emran, i njihov stari i bolesni otac Dina, ne zaslužuju život u nehigijenskim uslovima, u skučenom prostoru bez struje i vode i u stalnom strahu od izbacivanja na ulicu i iz takvog doma.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.