IZVRŠITELJI NENAJAVLJENO HTELI DA ISELE GORDANU IZ STANA NA ZVEZDARI!Ona tvrdi da iza svega stoji NADBISKUP HOČEVAR
Gordana Trifunović, Foto: Emil Vaš, Emilija Jovanović

opet muke

IZVRŠITELJI NENAJAVLJENO HTELI DA ISELE GORDANU IZ STANA NA ZVEZDARI!Ona tvrdi da iza svega stoji NADBISKUP HOČEVAR

Ekipa Espresa bila je na licu mesta u Budmanijevoj ulici br. 37 na Zvezdari

Objavljeno: 14:42h

Gordana Trifunović iz Budmanijeve ulice br. 37 sa Zvezdare ponovo se našla u poziciji da se bori za svoj dom.

Izvršitelji i policija su već nekoliko puta pokušavali da je isele iz porodične kuće, ali su je građani i hrabri momci iz "Krova nad glavnom" uspešno odbranili.

I danas je situacija bila ista. Oko 11:30h došli su ponovo nenajavljeno da je isele.

Kako Gordana navodi, došlo je dvadesetak policajaca i izvršitelj, a prilikom pokušaja iseljenja razvaljen je katanac na kapiji.

Ubrzo se ispred kuće okupila nekolicina komšija, a tu su i ovaj put bili i momci iz Združene akcije "Krov nad glavom".

Nakon manje od pola sata izvršitelji su odustali od iseljenja.

Zbog pretrpljenog stresa Gordana sada strahuje i za majčino zdravlje.

Gordana Trifunović
foto: Emilija Jovanović

13:19h - Gordana je očajna, majka joj je imala moždani udar i bolesna leži u kući, a izvršizelji ne odustaju od plana da je izbace.

- Majka mi je bolesna, hoće da nas izbace po ovoj hladnoći, ne znam više šta da radim, rekla je Gordana za Espreso i dodaje da ima presudu koja ide u njenu korist.

Gordana Trifunović
foto: Emilija Jovanović

Kako je rekla za Espreso, policija i izvršitelji su joj razvalili kapiju, i pokušali su da je prinudno isele iz stana.

Gordana tvrdi da Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar i njegov saradnik žele da se usele u njen dom.

- Zelenaši su mi oteli kuću, a u septembru prošle godine prodali su je beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru. I pored svih mojih upozorenja da je kuća moja i da sudski spor oko nje još traje, Hočevar nije želeo da me sluša, već me je s nekoliko ćelavih telohranitelja izbacio na ulicu, rekla je Gordana za Espreso.

1 / 12 Foto: Emilija Jovanović

Robert Zajc, funkcioner Beogradske Nadbiskupije i blizak saradnik nadbiskupa Stanislava Hočevara ranije je rekao za Espreso kako je pogrešno i nezakonito reći da javni izvršitelj koji postupa po pravosnažnoj sudskoj presudi i sudskom rešenju o izvršenju nekoga pokušava da izbaci iz (tuđe) kuće.

- Gordana Trifunović stvara fikciju, da je kuća, navodno, njena, uzdajući se u to, da pojedini mediji to ne proveravaju preko katastra. Vlasništvo na kući se ne dokazuje željama, već odgovarajućim papirima. Iseljenje Gordane Trifunović nije određeno, niti se sprovodi u moju ličnu korist, niti sam ja lično kupio predmetnu kuću. U pogledu informacija o pravnom statusu ove kuće, sami, bar sada, možete da zaključite, da Gordana Trifunović svoje informacije ne zasniva na činjenicama iz katastra i zakonksih pravnih poslova. Ja lično, kao i Pokret fokolara - Marijino delo, prednost dajemo katastru i ugovorima, u odnosu na „priču“, rekao je Zajc za Espreso.

Stanislav Hočevar
foto: Zorana Jevtić

Podsećamo, Gordana je 2009. godine sa jednom agencijom potpisala ugovor i od njih pozajmila 50.000 evra. Svoju kuću u Budmanijevoj ulici broj 37, koja, kako kaže, vredi 350.000 evra, stavila je pod hipoteku.

- Tri pune godine borim se sa zelenašima koji su mi oteli kuću. U ugovoru koji sam potpisala s agencijom pisalo je da će mi mesečna kamata biti dva odsto, a kad sam otišla da im platim prvu ratu, videla sam da je kamata četiri odsto. Tako su moje muke krenule, objasnila je.

Tvrdi da su joj lomili ruke, da su je tukli i udarali po glavi šipkama.

- Sve sam to istrpela, a kad sam pomislila da će se sve srediti, moja kuća se pro­daje Hočevaru, odnosno Ro­bertu Zajcu, prvom čoveku beogradskog nadbiskupa i zastupniku pokreta fokolara Marijino delo - kaže ona i dodaje da je Prvi osnovni sud naložio da izađu iz njene kuće, ali da to nisu učinili, objasnila je Gordana ranije.

Šta je pokret fokolara? Pokret fokolara ili Marijino delo osnovan je 1943. godine u Italiji. Ovaj pokret je katolički i deluje u 182 zemlje i njegovi članovi veruju da je Božji plan da se celokupno čovečanstvo ujedini.

U Srbiji deluje u okviru Katoličke crkve i na njihovom zvaničnom sajtu se navodi kao jedan od pokreta.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.