EKIPA ESPRESA OKAČILA KOMPLETNO OBJAŠNJENJE POREKLA "ALBANSKIH SPOMENICA": Tabla se opet vidi, vandali ispali GLUPI
Ulica Albanske spomenice, Foto: Espreso

sigurno je naučio lekciju

EKIPA ESPRESA OKAČILA KOMPLETNO OBJAŠNJENJE POREKLA "ALBANSKIH SPOMENICA": Tabla se opet vidi, vandali ispali GLUPI

Uvereni smo da je u pitanju animozitet prema drugoj državi, ali se nadamo da je počinilac shvatio koliko ne poznaje istoriju svoje domovine i da je naučio nešto novo...

Objavljeno:

Kako je Espreso portal već pisao, naziv ulice Albanske spomenice bio je prefarban.

Uvereni smo da je u pitanju animozitet prema drugoj državi, ali se nadamo da je počinilac shvatio koliko ne poznaje istoriju svoje domovine i da je naučio nešto novo.

Kako bismo pomogli u tome, ekipa Espreso portala posetila je još jednom ulicu Albanske spomenice, te smo ispod table sa nazivom ulice zalepili i objašnjenje, tj. kratak opis i poreklo Albanskih spomenica, ne bi li sprečili da se još neko saplete o sopstvenu glupost.

1 / 5 Foto: Espreso

Pogledajte video:

Pre nas, u ulicu je došao predsednik izvršnog odbora Akademije za razvoj demokratije, Balša Božović koji je skinuo farbu sa table. Nakon toga objavio je video snimak na svom Instagram nalogu uz poruku koju vam prenosimo u celosti.

- Vandali koji su oskrnavili ime ulice nazvane po odlikovanju dodeljenom nekima od najhrabrijih srpskih vojnika još jednom su pokazali da je nekima mržnja jača od svakog znanja. Albanska spomenica je dodeljivana najhrabrijim srpskim vojnicima koji su prošli albansku golgotu. Učinićemo sve da ove poruke mržnje nestanu iz naših gradova. Sklonili smo ih sada, baš kao što ćemo i svaki put. Pošto je mržnja pojedinih desničara bila usmerena na to “albansko” u nazivu spomenice, onda je ovo čišćenje iza vas i u čast srpskih vojnika ali i Albanaca i Albanije pošto vidimo da vas to posebno muči. Naše odnose i međusobno poštovanje u zemlji i regionu treba da grade ljudi, a ne ekstremisti, huškači i mrzitelji. Eto, izblamirali ste sec ali ste makar nešto novo saznali. Pozdrav od saborkinje Biljane i mene, napisao je Balša na Instagramu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.