VESIĆ: Vakcinacija jedini način da izađemo iz krize
Goran Vesić, Foto: Emilija Jovanović

vakcinacija

VESIĆ: Vakcinacija jedini način da izađemo iz krize

Zamenik gradonačelnika je podsetio da je prijava za dodelu bespovratnih novčanih sredstava za kupovinu udžbenika za prvi i drugi razred osnovne škole produžena do 15. oktobra

Objavljeno:

Vesić je naveo da je zaključno sa jučerašnjim danom u Beogradu prvom dozom vakcinisano 807.957, odnosno 58,12 odsto punoletnog stanovništva, drugom dozom 787.215, odnosno 56,07 odsto, a trećom 170.521, odnosno 12,3 odsto.

– Da bismo bili potpuno sigurni, treba da oko 80 odsto građana bude vakcinisano. Moj poziv svima je da se vakcinišu jer je sada pravi trenutak za to kako bismo se zaštitili. Ne postoji zemlja na svetu u kojoj imate pet vakcina na raspolaganju, a da su sve besplatne i da možete da birate gde ćete ih primiti. Svako može da izabere vakcinu koju želi i to zahvaljujući predsedniku Vučiću koji ih je obezbedio. Vakcinacija je važna jer je to jedini način da izađemo iz ove krize – naglasio je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je podsetio da je prijava za dodelu bespovratnih novčanih sredstava za kupovinu udžbenika za prvi i drugi razred osnovne škole produžena do 15. oktobra.

– Do sada se prijavilo oko 28.000 roditelja od 34.000 onih čija deca idu u prvi i drugi razred. Rok za prijavu smo pomerili jer se događa da oba roditelja imaju kovid i da nisu u mogućnosti da odu po potvrdu u školu i slično. Moj poziv roditeljima je da iskoriste dodatnih 15 dana za prijavu. Do sada smo isplatili oko 10.000 roditelja, što je oko 60 miliona dinara. Isplaćujemo cenu udžbenika za srpski, matematiku, svet oko nas i izabrani strani jezik, za šta je cena, u zavisnosti od izdavača, oko 6.000 dinara. Nadam se da ćemo u narednih deset dana proveriti svu dokumentaciju i sigurno će svi roditelji dobiti novac – pojasnio je Vesić za TV Pink i dodao da će tablet uređaji danas biti podeljeni preostalim školama.

On je podsetio da su besplatne škole sporta počele u 125 škola u 12 opština i da je uključeno 69.000 dece od prvog do četvrtog razreda. Od sportova su zastupljeni atletika, sportska gimnastika, ples, borilačke veštine, košarka, rukomet, odbojka i fudbal. Sve se dešava u školama, dodao je Vesić, i naveo da svako dete ima pravo da se bavi sportom, nezavisno od toga da li njegovi roditelji imaju novac ili ne.

Bonus video:

01:35

RODITELJI NA MUKAMA! KORONA OTEŽAVA RAD VRTIĆA: Zaraženu decu nema ko da ČUVA, mnogi rade na CRNO

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.