KAKVA BRUKA U CENTRU BEOGRADA: Neka BUDALA je prefarbala naziv ulice ALBANSKE SPOMENICE, ovo je SKANDAL! (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Espreso

neukost

KAKVA BRUKA U CENTRU BEOGRADA: Neka BUDALA je prefarbala naziv ulice ALBANSKE SPOMENICE, ovo je SKANDAL! (VIDEO)

Ljubav prema otadžbini je razumljiva stvar i za svako poštovanje

Objavljeno:

Albanska spomenica je državno vojno i civilno odlikovanje koje su stekli svi pripadnici srpske vojske koji su se u zimu 1915/1916 godine povlačili preko Albanije.

Ustanovio je Aleksandar I Karađorđević, a na aversu se nalazi njegov levi profil i kružni natpis svojim ratnim drugovima Aleksandar. Na reversu ja natpis za vernost otadžbini.

Albanske spomenice
foto: Espreso

Ljubav prema otadžbini je razumljiva stvar i za svako poštovanje. Ali često nailazimo na one koji na pogrešan način, a i iz neznanja iskazuju osećanja.

Ovo je pravi prikaz animoziteta prema jednoj naciji i zemlji. Sugrađanin je prefarbao deo naziva ulice, ali verovatno ni ne zna da je posvećen odlikovanju srpskih junaka.

Ekipa Espreso portala prošetala je do ulice Albanske spomenice. Pitali smo komšije šta misle o ovom postupku i da li znaju ko je ovo uradio.

Onaj ko je to uradio ne zna šta su albanske spomenice. Radi se o povlačenju srpske vojske. Naziv ulice nije popularizacija neke države nego naša istorija, izjavio je jedan od stanovnika iz susedne ulice.

Komšija iz obućarske radnje samo je kratko odgovorio da ne zna ko je to uradio, ali da ko kog da jeste, nema pojma šta to uopšte znači.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.