GRAD BEOGRAD FINANSIRA VTO: Poznat i rok ZA PRIJAVU parovima!
Bebe, Foto: Profimedia

pomoć

GRAD BEOGRAD FINANSIRA VTO: Poznat i rok ZA PRIJAVU parovima!

Reč je parovima koji već imaju jedno dete dobijeno prirodnim putem ali se nakon njegovog rođenja javio sekundarni sterilitet

Objavljeno:

Udruženje Šansa za roditeljstvo pozvalo je danas parove koji se suočavaju sa problemom sekundarnog steriliteta da se do 17. septembra jave na poziv za ostvarivanje prava na besplatnu vantelesnu oplodnju (VTO) o trošku grada Beograda, koji je Gradski sekretarijat za zdravstvo objavio 2. septembra.

Reč je parovima koji već imaju jedno dete dobijeno prirodnim putem ali se nakon njegovog rođenja javio sekundarni sterilitet.

Parovi se o uslovima i kriterijumima prijavljivanja mogu informisati u Centru za vantelesnu oplodnju na besplatan broj 0800-333-030 ili u Udruženju Šansa za roditeljstvo na 061/ 624-52-24.

U saopštenju udruženja se navodi da se svaki šesti par u Srbiji suočava sa problemom neplodnosti ali da se ne zna koliko parova ima problem sa sekundarnim sterilitetom, jer Srbija nema registar procedura VTO.

Bonus video:

01:37

GINEKOLOG PAVLOVIĆ JE ZASLUŽAN ZA ROĐENJE MALOG MEHMEDA! Iz GAK Narodni front ispratio bebu nastalu iz zamrznutog embriona

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.