NEVEROVATNA ISPOVEST: Beograđanin se iznenadio nakon 6 meseci od primljene vakcine, ovo je rezultat antitela!
Ilustracija, Foto: Aleksandra Čolić

ispovest

NEVEROVATNA ISPOVEST: Beograđanin se iznenadio nakon 6 meseci od primljene vakcine, ovo je rezultat antitela!

Sredinom avgusta u Srbiji je počela imunizacija trećom dozom vakcine ali nisam znao da li da je primim odmah ili da sačekam nekoliko nedelja

Objavljeno:

"Imam 26 godina i vodim život kakav vodi većina mojih vršnjaka. Drugu dozu Fajzerove vakcine primio sam u februaru i nakon nje uradio test antitela, odmah je pokazao da sam itekako odreagovao na vakcinu, broj antitela na kovid 19 mi je bio 10486,6 AU/ml, a urađena su testom na S protein. Budući da je donja granica za pokazani imuni odgovor bila 50, jasno vam je da je to mnogo iznad nje. Vakcina je uradila svoje. Od tada je prošlo šest meseci i našao sam se pred dilemom.

Sredinom avgusta u Srbiji je počelaimunizacija trećom dozom vakcine ali nisam znao da li da je primim odmah ili da sačekam nekoliko nedelja.

Napokon, nisam se zarazio a odlazio sam na posao, izlazio uveče sa prijateljima na večeru, išao sam na proslave rođendana kada su to mere dozvoljavale. Tokom leta sam putovao u Grčku, a potom u Crnu Goru... U zatovrenim prostorima nosim masku, a skoro svi ljudi u mom okurženju su vakcinisani. U većoj ili manjoj meri trudio sam da poštujem sve mere koje su propisane i da se pridržavam pravila.

Imam poverenja u svoj imunitet. Treniram nekoliko puta nedeljno, trudim se da se hranim zdravo, ali postoji momenat kada kršim pravila ishrane, ali sve u dozvoljenim granicama. Mada kada su slatkiši u pitanju, to je veoma teško.

Kada je saopšteno da Srbija počinje imunzacija sa trećom dozom, odlučio sam da pre primanja vakcine ipak rešim svoju dilemu i uradim testiranje kako bih proverio koju količinu antitela imam nakon što je prošlo više od šest meseci. Otišao sam u laboratoriju na Slaviji, nije bilo gužve, procedura je trajala svega 15 minuta, a nalazi su stigli u roku od dva sata. Važno je da se napomene koju vakicinu ste primili, jer test na antitela se za svakog proizvođača vakcine razlikuje. U mom slučaju je to Fajzer.

Kada su stigli rezultati sačekalo me iznenađenje.

Ono što je meni bilo veoma interesanto jeste da sam i dalje imao antitela i to daleko iznad donje granice. Posle više do šest meseci, i to uz konstantan kontakt sa ljudima, parametar je bio sledeći. Broj antiela je bio 2529,2 AU/ml urađeno testom Anti-SARS-CoV-2 IgG (S protein). Znači isti test je korićen u oba slučaja za merenje antitela i pokazao je da i dalje imam značajan imunitet na kovid.

Šta dalje? Po savetu lekara odlučio sam da sačekam još nekoliko nedelja za primanje treće doze. Ako u trenutku kada budem primao vakcinu bude dostupna Fajzer vakcina, primiću tu, a ako ne bude prvu sledeću koja će biti na raspolaganju. Više je nego očigledno da vakcina štiti ne samo nas od zaraze, već i ljude u vašem okruženju.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media