AKO SVAKOG DANA UNESETE 2 KAŠIKE OVOG ULJA, TO JE KAO DA STE UZELI IBUPROFEN OD 500: Dr Voja o najčešćim greškama
Dr Vojislav Perišić, Foto: Profimedia/ Printscreen

OPREZ!

AKO SVAKOG DANA UNESETE 2 KAŠIKE OVOG ULJA, TO JE KAO DA STE UZELI IBUPROFEN OD 500: Dr Voja o najčešćim greškama

Upitan za maslinovo ulje, koje mnogi uzimaju kao narodni lek ili "preventivu", gastroenterolog je kazao da ga je pila i njegova baka zbog izuzetnog antiupalnog dejstva

Objavljeno:

Prof. dr Vojislav Perišić gostovao je u Jutarnjem programu gde je govorio o najčešćim greškama koje narušavaju imunitet. Otkrio je i šta je najzdraviji doručak i kako pogrešno žvakanje može da nam ugrozi imuni sistem.

Upitan za maslinovo ulje, koje mnogi uzimaju kao narodni lek ili "preventivu", gastroenterolog je kazao da ga je pila i njegova baka zbog izuzetnog antiupalnog dejstva.

"Dve kašike maslinovog ulja, u antiinfektivnom svojstvu ima dejstvo kao da ste popili protivupalni lek! Ako unesete svakog dana dve kašike maslinovog ulja, to je kao da ste uzeli ibuprofen i to 500 miligrama", rekao je gastroenterolog koji je ranije objasnio koje zdrave namirnice uništavaju varenje.

Profesor Voja je rekao i da za maslinovo ulje, za razliku od raznih drugih stvari kao što su čajevi ili jabukovo sirće, nije važno kada ćete ga uzeti. Doba dana, da li ste jeli pre toga ili nešto pijete, potpuno je nebitno.

"Svejedno je da li ćete maslinovo ulje uneti u salati, na prazan stomak, ujutru, popodne, glavno je da dobijete tu dozu. Dejstvo je antiupalno kao da ste uzeli 500 miligrama ibuprofena. Naš organizam je u permanentnom stanju upale, čim imamo upale odmah smo u riziku od bolesti", rekao je doktor koji je ranije upozorio na najopasniji deo voća.

Najkvalitetnije maslinovo ulje nosi oznaku devičanskog ili ekstradevičanskog, a ona koja se lako provide izbegavajte, rekao je on.

"Pitao sam jednog uvoznika, iz Grčke i Italije donosi ulje, samo da piše 'virgin'. To je integralno ulje, a ona bistrina, ulje kroz koje možete da gledate, ne kupujte to", kazao je dr Voja.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.