PRODUŽEN PRITVOR GROZDI (71): Tereti se za prevaru investitora oko legalizacije objekata na Zvezdari
Ilustracija, Foto: News1/Zorana Jevtić

odluka

PRODUŽEN PRITVOR GROZDI (71): Tereti se za prevaru investitora oko legalizacije objekata na Zvezdari

Isti joj je određen kako boravkom na slobodi ne bi uticala na svedoke dok traje istraga

Objavljeno:

Grozdi S. M. (71), koju je policija uhapsila zbog sumnje da je izvršila krivično delo prevare i na taj način od jednog beogradskog investitora uzela 35.000 evra, kako bi mu, navodno, legalizovala dva objekta na Zvezdari, nadležni sud je, po zahtevu Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu, juče produžio pritvor.

Isti joj je određen kako boravkom na slobodi ne bi uticala na svedoke dok traje istraga.

Iz nadležnog Tužilaštva za "Novosti" pojašnjavaju:

- Osumnjičena je saslušana i ispitana su i dva svedoka u ovom slučaju - kažu iz ove ustanove. - Treći svedok, međutim, još nije saslušan, jer je trenutno sprečen. Tužilaštvo je, shodno tome, zatražilo produženje pritvora za osumnjičenu, što je sud i prihvatio, kako ne bi eventualno uticala na svedoke dok traje istraga.

Grozdi S. M., inače advokatu, na teret se stavlja da je dovela u zabludu investitora, koji joj je na ime depozita dao 35.000 evra za legalizaciju. Sumnja se da je ona sačinila potvrde o depozitu sa krajnjim rokom okončanja ugovorenog posla ili povraćaja novca, pa iako je rok istekao i dalje je odbijala da investitoru vrati novac. Tvrdi se da ga je držala u zabludi da će mu izvršiti ugovorene poslove, što se nije dogodilo.

Slična prijava, opet za prevaru, protiv Grozde S. M. sredinom oktobra prošle godine, stigla je i u Tužilaštvo za organizovani kriminal, koje se oglasilo nenadležnim i predmet "ustupilo" na postupanje kolegama iz Višeg javnog tužilaštva.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.