SVE POPUNJENO DO OKTOBRA: U jednoj beogradskoj opštini venčanja na svakih 15 minuta
Ilustracija, Foto: Profimedia

veselje

SVE POPUNJENO DO OKTOBRA: U jednoj beogradskoj opštini venčanja na svakih 15 minuta

Organizovati venčanje nije nimalo lako

Objavljeno: 12:37h

Prošle godine, zbog pandemije, bilo je manje venčanja nego obično. Ali zato ovog leta ne možete naći slobodan termin kod matičara, ili salu za venčanje. Matičari Novog Beograda kažu da poslednjih dana venčavaju parove na svakih 15 minuta, piše RTS.

Organizovati venčanje nije nimalo lako, naročito ako sve preuzmete na sebe. Biranje venčanice, naručivanje menija, cvetića za kićenje, tačan broj zvanica. Od 200, svi još nisu potvrdili. To su problemi i naših budućih mladenaca.

Problemi mladenaca za vreme korone

- Najveći problemi sa kojim smo se susreli kada je u pitanju restoran bilo je što je jako teško bilo dobiti termin u subotu. Nudili su nam obično radne dane ili nedelju što nama nije bilo baš prihvatljivo, ali smo našli kompromis i pronašli smo restoran - kaže mlada Tanja Radojičić.

Vikendom se venčanja u opštini Novi Beograd zakazuju na 15 minuta. U gradu ima opština koje zakazuju venčanja i radnim danima, kao na primer, na Savskom Vencu. Vikend ili ne, svejedno, matičar je i narednih meseci jedan od najtraženijih kadrova.

- Što se tiče zakazanih venčanja za opštinsku salu na teritoriji Novog Beograda, zakazani su svi termini do kraja septembra. Prvi slobodan termin mislim da je tek početkom oktobra - navodi matičar Milovan Stamenković.

Sale bukirane do novembra

Termini za mnoge sale za venčanje su već zakazani do novembra.

- Međutim, to je normalna situacija, vi svake godine u Beogradu imate buking sala za venčanje po godinu dana unapred. Tako da su oni premijum termini do pola leta puni - kaže Nikola Janković iz „Ivent industrije Srbije“.

Sale za venčanja bile su zatvorene cele prošle godine. Tek polovinom ove, popuštanjem mera, počeli su punom parom. Termini od prošle godine su prebačeni za ovu, a tu su i nova venčanja, tako da je celo leto puno veselja.

- Što se sledeće godine tiče opet s obzirom na tu neku situaciju, da su klijenti i dalje malo skeptični i pomeraju svoje termine tako da imamo dosta termina koji su bili u stvari bukirani za ovu godinu - navodi Branko Ignjatović iz „Azaro klubova“.

To važi za velika slavlja, preko 100 ljudi. Dok za skromnija veselja ima praznih termina.

- Oko svadbi, sad imamo. Imamo čak i u septembru i u oktobru. Videćemo šta će biti - ističe Milica Petković iz kafane „Tri šešira“.

Mladenci su jedva čekali svoj dan. Visoke temperature nisu uticale na raspoloženje i radost koju će pamtiti celog života.

Bonus video:

01:00

NOVINARKA ESPRESA JE OTIŠLA KOD DUŠANA DA PROVERI KOLIKO TETOVIRANJE BOLI: Nije joj bilo LAKO!

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.