U AUTOBUS UŠLO ČAK 9 KONTROLORA, OBEZBEĐENJE I 2 KOMUNALNA MILICAJCA: Putnici zatečeni, oglasio se GSP! (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Profimedia

AUTOBUSKA STANICA LIPOVICA

U AUTOBUS UŠLO ČAK 9 KONTROLORA, OBEZBEĐENJE I 2 KOMUNALNA MILICAJCA: Putnici zatečeni, oglasio se GSP! (VIDEO)

U toku današnjeg dana u periodu od sedam do 10 časova sprovedena je kontrola voznih isprava na stajališnu Lipovica (motel Šarić), smer ka Beogradu

Objavljeno:

Danas oko pola 10 ujutru na autobuskoj stanici Lipovica kod beogradskog naselja Petlovo brdo na autobuskoj liniji 560, putnici su ostali zatečeni kada je u vozilo ušlo čak devet kontrolora, jedan licencirani pripadnik obezbeđenja i dva komunalna milicajca.

Na društvenim mrežama se pojavio snimak jednog od putnika ovog autobusa, koji je za naš portal rekao da su svi bili iznenađeni ovolikim brojem kontrolora i činjenicom da je autobus stajao u mestu dok nisu proverene sve karte putnika.

"Pola njih je stajalo na vratima, a druga polovina išla od čoveka do čoveka", istakao je mladić iz autobusa i dodao da su zbog ovog stajanja pobunili ljudi koji su žurili na posao. On je takođe naglasio da su ovom prilikom iz autobusa izbačene tri starije gospođe "koje najverovatnije nisu imale kartu".

Kontaktirali smo GSP odakle su nam objasnili iz kog razloga je ovoliki broj kontrolora bio na stanici i zbog čega je zaustavljen autobus.

"U toku današnjeg dana u periodu od sedam do 10 časova sprovedena je kontrola voznih isprava na stajališnu Lipovica (motel Šarić), smer ka Beogradu. Na pomenutom stajalištu kontrola karata je obavljena uz asistenciju Komunalne policije", potvrdili su iz GSP-a i naveli da se ovakva vrsta kontrole uglavnom sprovodi u prigradskim naseljima, kao i da je broj kontrolora veći da bi se brže i efikasnije sprovodila kontrola voznih isprava.

"Ovu vrstu kontrole, inače, radimo na perifernim delovima grada. Tim načinom kontrole su obuhvaćena sva vozila koja prolaze trasom gde radimo stajališnu kontrolu. Kada vozilo pristigne na stajalište gde sprovodimo stajališnu kontrolu, svi raspoloživi kontrolori ulaze u vozilo i sa što kraćim zadržavanjem vozila obavljaju kontrolu voznih isprava", naveli su oni.

Takođe, kako su podsetili iz GSP-a, putnici bez vozne isprave su u obavezi da plate posebnu kartu na licu mesta koja iznosi 5.000 dinara i nastave sa vožnjom ili da obezbede identifikacioni dokument radi sačinjavanja prekršajnog naloga, gde su u obavezi da napuste vozilo u kome se nalaze.

00:07

Invazija kontrolora na autobus GSP

"U slučaju da ne želi da napusti vozilo onda asistira patrola komunalne milicije i to spada u njihovu nadležnost", istakli su iz GSP-a.

Dakle, ukoliko vidite kontrolore u većem broju nego što ste navikli ili očekivali, znajte da je to standardna procedura koja postoji samo da bi sistem efikasnije funkcionisao, a zadržavanje usled pregledanje voznih isprava bilo što kraće.

Bonus video:

00:39

GORAN VESIĆ PRIČA KINESKI

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.