NOVO HIT ZANIMANJE KOJE SE TRAŽI I DOBRO PLAĆA: Za 12 dana postanite burger majstor
Ilustracija, Foto: Bpožidarac

BURGERI

NOVO HIT ZANIMANJE KOJE SE TRAŽI I DOBRO PLAĆA: Za 12 dana postanite burger majstor

O tome koliko je burger aktuelan govori podatak da se tokom leta planira organizacija Burger festivala u Beogradu po uzoru na druge evropske prestonice poput Praga

Objavljeno: 15:22h

Bilo da pratite trendove u ugostiteljstvu ili ne, verovatno ste primetili jednu novu pojavu. Uz standardne restorane domaće kuhinje ili picerije, sigurno vam je zapalo za oko da se još jedan tip restorana sve češće otvara širom Srbije – burger restorani. Zato je Božidarac organizovao kurs za burger majstore.

Vladimir Kljajić kaže da je ovo zanimanje izuzetno aktuelno, a o tome koliko je sam burger omiljen, govori podatak da se tokom leta planira organizacija Burger festivala u Beogradu po uzoru na druge evropske prestonice poput Praga.

Burger
foto: Bpožidarac

- Ovaj svetski trend konačno je došao i u našu zemlju, te se sve više ugostitelja odlučuje da otvara restorane koji će spremati baš ove poslastice od junećeg mesa. Tokom pandemije dostava burgera je bila hit, te su se kapaciteti još više proširili. Kako su potrošači sve više hteli da kupuju ovu vrstu jela sa roštilja, tako je i zafalilo dobrih burger majstora. Zato u Božidarcu uvodimo obuku za ovo zanimanje. Koliko god ljudi mislili da je burger isto što i pljeskavica, postoji velika razlika. To svaki redovni kupac burgera i sam dobro zna. Spremiti dobar burger podrazumeva specifično znanje i rad sa sastojcima, koji običan roštilj majstor ne može da izvede – kaže Kljajić.

Burger
foto: Bpožidarac

Ovo novo hit zanimanje je, dodaje, nešto kompleksnije od spremanja klasičnog roštilja, ali je vrlo perspektivno. Baš zbog toga, trenutno na tržištu postoji manjak burger majstora za sve veći broj burger restorana koji se otvaraju.

Kljajić navodi da je burger majstor dobro plaćen za svoje znanje, a sofisticirano balansiranje ukusa različitih sastojaka se ceni i od strane mušterija, ali i odstrane poslodavaca. Iako nam je direktor Božidarca otrkio da je vegetarijac, ističe da se više mogu naći i vegetarijanske verzije burgera tako da i on ne ostane gladan kada prijatelji naručuju burgere.

Burger
foto: Bpožidarac

- Ukoliko želite da brzo naučite ovu veštinu, bilo radi zaposlenja ili spremanje za sebe I prijatelje, imate odličnu mogućnost. Božidarac u saradnji sa poznatim lancem burger restorana nudi intenzivnu obuku za burger majstora, gde za samo dvanaest dana praktičnog rada možete lako da savladate ovu novu veštinu. Iskoristite priliku koja trenutno postoji na tržištu ili naučite veštinu koja će usavršiti vaše kulinarske sposobnosti – poručio je Kljajić.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.