MRAČNO UPOZORENJE VRHUNSKIH NEMAČKIH EKONOMISTA: Planeta je na TEMPIRANOJ FINANSIJSKOJ BOMBI, u 2023. preti HAOS!
Ilustracija, Foto: Profimedia

OPASNO

MRAČNO UPOZORENJE VRHUNSKIH NEMAČKIH EKONOMISTA: Planeta je na TEMPIRANOJ FINANSIJSKOJ BOMBI, u 2023. preti HAOS!

Dalje, ovo bi moglo da izazove recesiju i da pokrene lanac finansijskih neprilika širom sveta, pogotovo u ekonomijama u usponu, piše u izveštaju

Objavljeno:

Dalje ignorisanje inflacije će gurnuti svetsku ekonomiju u veliku krizu, navodi se u najnovijem izveštaju koji je izdala Deutsche Bank, odnosno njeni ekonomisti, koji upiru prstom u američku politiku štampanja novca i identifikuju je kao veliki problem.

Najveća banka u Nemačkoj je upozorila da će neverovatne količine novca koje se ubrzigavaju u ekonomiju, dok se odbacuju strahovi od inflacije, dovesti do velikih ekonomskih poteškoća, ako ne u bliskom roku, onda 2023. i kasnije.

Izveštaj Deutche Bank govori o "neverovatnom" monetarnom stimulusu u SAD, koji je uporediv sa onim što smo videli posle Drugog svetskog rata.

Tada su američki deficiti ostali na oko 15-30 odsto u roku od 4 godine. Ipak, postoje mnoge značajne razlike između vremena pandemije i vremena posle Drugog svetskog rata, zapažaju ekonomisti.

Oni predviđaju težak uticaj novog okvira Federalne rezerve, koji toleriše višu inflaciju u korist potpunog ekonomskog oporavka ekonomije SAD, posle pada izazvanog pandemijom korone.

- Posledice odlaganja biće veći potresi ekonomske i finansijske aktivnosti nego što bi to inače bio slučaj, kad Fed jednom konačno bude reagovao - napisali su ekonomisti Deutche Banke u prvom pasusu izveštaja nazvanog "Inflacija: Definisanje makro priče ove decenije".

Dalje, ovo bi moglo da izazove recesiju i da pokrene lanac finansijskih neprilika širom sveta, pogotovo u ekonomijama u usponu, piše u izveštaju.

Oni kažu da zanemarivanje inflacije znači da globalna ekonomija "sedi na tempiranoj bombi".

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.