ODABRANA LOKACIJA ZA FABRIKU KINESKIH VAKCINA U SRBIJI: Zna se gde ćemo pakovati i proizvoditi SINOFARM VAKCINE
Ilustracija, Foto: Printscreen/GO Zemun/Grad Beograd

odabrana lokacija

ODABRANA LOKACIJA ZA FABRIKU KINESKIH VAKCINA U SRBIJI: Zna se gde ćemo pakovati i proizvoditi SINOFARM VAKCINE

U odluci Vlade Srbije o izgradnji ove strateški važne fabrike ističe se da je investicija prioritet u borbi protiv kovida 19

Objavljeno:

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda odredila je lokaciju za fabriku kineskih vakcina "Sinofarm" u okviru privredne zone "Autoput", u blizini Zemun Polja.

Posle pribavljanja tehničke dokumentacije, opremanje lokacije u celini 1-Blok 11a u okviru Plana detaljne regulacije za područje privredne zone "Autoput" u Novom Beogradu, Zemunu i Surčinu biće povereno Institutu za puteve ad Beograd, kao najpovoljnijem ponuđaču, čiji će posao biti plaćen 61,78 miliona dinara bez PDV-a.

Zemun Polje, Fabrika
foto: Printscreen/GO Zemun/Grad Beograd

U odluci Vlade Srbije o izgradnji ove strateški važne fabrike ističe se da je investicija prioritet u borbi protiv kovida 19. Komunalno opremanje parcele 946/5 u K.O. Zemun Polje podrazumeva rešenje imovinsko pravnih pitanja, izradu tehničke dokumentacije koja je oročena na 25. oktobar i izgradnju pristupnih saobraćajnica, i to po hitnom postupku.

Najpre pakovanje, pa proizvodnja

Fabrika, u kojoj će se prvo pakovati "Sinofarm" vakcina, a kasnije i proizvoditi, biće zajedničko ulaganje Srbije, Kine i Ujedinjenih arapskih emirata. Predviđen je i pogon za proizvodnju PSR testova. Planirana mesečna proizvodnja je dva miliona doza vakcine mesečno. Za fabriku koja će se graditi po sistemu "ključ u ruke", srpska strana će obezbediti zemljište i infrastrukturu.

Ova kompletno grinfild investicija obezbediće dovoljne količine kineske "Sinofarm" vakcine ne samo za Srbiju, već i region.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media