VUČIĆ NA SVEČANOM OTVARANJU FABRIKE U JAGODINI: U njoj će biti zaposleno 350 radnika (VIDEO)
Hala je površine 8.000 kvadratnih metara, nalazi se u Industrijskoj zoni, Foto: Printskrin/Tanjug

PROIZVODNJA DELOVA

VUČIĆ NA SVEČANOM OTVARANJU FABRIKE U JAGODINI: U njoj će biti zaposleno 350 radnika (VIDEO)

Hala je površine 8.000 kvadratnih metara, nalazi se u Industrijskoj zoni

Objavljeno: 12:05h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanom otvaranju fabrike Fischer automotive systems u Jagodini.

Fischer automotive systems otvara fabriku za proizvodnju delova i dodatne opreme za automobile visoke klase.

U razgovoru sa građanima upitao je da li nedostaje još fabrika u Jagodini, na šta je dobio odgovor da bi trebalo još malo fabrika.

- Dobar dan svima i hvala što ste došli. Fali još fabrika u Jagodini? Sem u Jagodini, još malo u Ćupriji, da se reši fabrika stakla u Paraćinu, onda ostaju Despotovac i Svilajnac - rekao je predsednik.

Predsednik je konstatovao da će biti teško većeg ulagača dovesti u Rekovac, pošto je to mesto malo, ali i nedostaje radna snaga.

Deo radnika u ovoj fabrici je iz Kragujevca, ali je većina iz Jagodine.

''Velika stvar za nas''

- Moraćemo još da se trudimo da svim ljudima koji žele da rade obezbedimo posao. Što više nemačkih kompanija dođe, to bolje - rekao je on.

- Verujem da ovo nije kraj, nadam se da će se Klaus odlučiti da u Srbiji otvori i fabriku tiplova, gde ima veći deo proizvodnje. Mi ćemo da pomognemo, a oni trže stabilnost, dobre radnike, kao i niže troškove. Srbija je idealna zemlja za njih i ja sam mu rekao ko god mu ponudi uslove za koje misli da su idealni za investiciju da će Srbija ponuditi za 10 odsto bolje uslove - rekao je Vučić.

Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma rekao je:

- Nije mala stvar da vas Nemačka prizna, da danas preko 65.000 Srba radi u nemačkim fabrikama.

Do kraja godine će biti zaposleno 400 ljudi, rekao je Marković Palma.

Marković je rekao da je doneta odluka da profesor Fišer postane počasni građanin Jagodine jer je došao u ovaj grad da izgradi fabriku.

Kako kaže Marković, u narednom periodu biće doneta odluka i da predsednik Srbije Aleksandar Vučić postane počasni građanin Jagodine.

Obratio se i profesor Fišer, iz istoimene grupacije

Zahvalio se na tome što je proglašen za počasnog građanina Jagodine.

- U oktobru ponovo dolazim ovamo, najavio je.

- Imam čast da vas sve pozdravim na ceremoniji otvaranja našeg novog pogona - istakao je i dodao da "nigde u Evropi nisu zatekli ovako izvanredne uslove kao u Srbiji, prilikom traženja lokacije za fabriku".

Kaže da je investiciona klima u zemlji i više nego konkurentna, da nema jezičkih prepreka, i da je nivo znanja odličan, posebno kada je reč o automobilskoj industriji.

- Hala će se sigurno popuniti. Nova lokacija je važan kamen temeljac za uspešan razvoj naše kompanije. Ovde ćemo ubuduće proizvoditi ventilacione mlaznice za kupce poput Mercedesa, BMW-a i Folksvagen grupe - istakao je Fišer.

Hala je površine 8.000 kvadratnih metara, nalazi se u Industrijskoj zoni, u Italijanskoj ulici, i u njoj će biti zaposleno 350 radnika.

Kompanija, osim u Nemačkoj, fabrike ima u SAD, Kini i Češkoj. "Zbog svoje visoke logističke kompetencije, "Fischer automotive systems" svoje delove isporučuje i preko specijalne strategije Just-in-Sequence.

Deo je Fischer Group, a 1982. postavljen je temelj za uvođenje podružnice koja je osnovana 2001, kao partner u automobilskoj industriji, lansiranjem CBOX-a, sistema za skladištenje muzičkih kaseta u automobilima.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.