TO SE NIKAD NIJE DESILO U ISTORIJI GRADA: Vesić najavio otvaranje 25 vrtića u roku od samo TRI GODINE!
Goran Vesić, Foto: Youtube/printscreen

pohvalio se

TO SE NIKAD NIJE DESILO U ISTORIJI GRADA: Vesić najavio otvaranje 25 vrtića u roku od samo TRI GODINE!

Najavio je da će tableti imati kartice sa besplatnim internetom, kao i da će do kraja biti raspisan tender za kupovinu digitalnih učbenika.

Objavljeno:

Grad Beograd će ostvariti istorijski rezultat jer će za tri godina imati izgrađenih 25 vrtića, a ulaganja u decu su možda najvažnija jer su ulaganje u budućnost zemlje, rekao je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić posle obilaska radova na vrtiću i muzičkoj školi u Rakovici.

Pored rekonstrukcije vrtića "Čarobna šuma" koja je u toku, Vesić je naveo da je na opštini Rakovica završen vrtić u ulici Patrijarha Pavla i najavio da će u narednom periodu početi projektovanje i izgradnja vrtića na Miljakovcu 3.

"To je jedan od šest novih vrtića za koje smo raspisali tender i očekujemo da veoma brzo dobijemo izvođača", rekao je on.

Dodao je da je grad Beograd završio ili gradi osam vrtića i naveo da su to objekti u Vrčinu, na Vračaru, Čukarici, dva vrtića na Novom Beogradu u Bloku 63 i na Bežanijskoj kosi, vrtić u Obrenovcu i u Zemunu.

"Trenutno je u toku raspisivanje tendera za izgradnju vrtića u Mladenovcu, Stepojevcu, Miljakovcu 3, naselju Braće Jerković, na levoj obali Dunava u Borči", rekao je Vesić.

On je zaključio da će sa 15 novih vrtičha koji su završeni prošle godine ili će biti završeni tokom 2021. godine Grad Beograd stići do 25 vrtića izrađenih za tri godine.

" To se nikada nije desilo u istoriji grada", rekao je on.

Za rekonstrukciju vrtića "Čarobna šuma" koji pohađa pedesetak dece Beograd je izdvojio 10 miliona dinara, dok je za rekonstrukciju muzičke škole "Davorin Jenko" opština Rakovica uložila tri miliona dinara.

" Neko će reći da ovo nisu velika ulaganja, da 13 miliona dinara ne predstavlja veliki novac u odnosu na stotine miliona ili milijarde koliko košta metro ili drugi veliki projekti, međutim kada ulažete u decu nikada nije dovoljno i nikada nije malo", rekao je Vesić.

Govoreći o ulaganjima u obrazovanje dece, on je kazao da je Grad Beograd izdvojio skoro četiri miliona evra za kupovinu tableta pa će biti kupljeno 70.000 tableta za sve osnovce od prvog do četvtog razreda.

Najavio je da će tableti imati kartice sa besplatnim internetom, kao i da će do kraja biti raspisan tender za kupovinu digitalnih učbenika.

"Sva dece na teritoriji Grada Beograd imaće od grada besplatan tablet, koji će roditelji zaduživati, a pored toga imaće i besplatne digitalne udžbenike i na taj način će Beograd imati nešto što nemaju drugi mnogo razvijeniji gradovi u Evropi", istakao je Vesić.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.