RADULOVIĆ JASAN: Crna Gora ne menja stav ni po pitanju ambasadora SRBIJE, niti KOSOVA! (VIDEO)
Đorđe Radulović, Foto: Youtube prtscr / Vijesti online

rekao je

RADULOVIĆ JASAN: Crna Gora ne menja stav ni po pitanju ambasadora SRBIJE, niti KOSOVA! (VIDEO)

Radulović je to izjavio odgovarajući na pitanje Jola Vučurovića (DF) koji je ocenio da Božovića nije proterala Crna Gora, već montenegrinski ekstremizam

Objavljeno:

Crnogorski ministar spoljnih poslova Đorđe Radulović ponovio je da Vlada ne može da povuče odluku o proterivanju ambasadora Srbije Vladimira Božovića, jer bi to, kako je obrazložio, predstavljalo kršenje konvencija. Naveo je i da Podgorica neće pokrenuti postupak za povlačenje priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Radulović je to izjavio odgovarajući na pitanje Jola Vučurovića (DF) koji je ocenio da Božovića nije proterala Crna Gora, već montenegrinski ekstremizam.

Šef crnogorske diplomatije smatra da je u vezi sa tim problemom „ova Vlada krivac bez krivice“, dodajući da odluke poput one oko Božovića nikad nisu poželjne i da ne priliče dobrosusedskim odnosima.

„Imajući u vidu da smo u kući zakona, ja ne mogu da očekujem ni od koga da traži od ove vlade da krši zakone, a konvencije su takođe neka vrsta zakona“, naveo je Radulović.

On je naveo da je siguran da Srbija može da pošalje novog ambasadora koji će raditi na približavanju dve zemlje.

„Ako je odluka Srbije da Božović ostane ambasador, mi to poštujemo, ali se mora pokrenuti procedura agremana. Ponovno traženje agremana bilo bi presedan u diplomatskoj praksi, pa bi trebalo u duhu bliskosti i prijateljstva raditi da nađemo rešenje kako bi bez hipoteke prošlosti unapredili odnose“, istakao je Radulović.

Radulović je, takođe, rekao da Vlada neće pokrenuti postupak za povlačenje priznanja Kosova, preneo je portal RTCG.

To znači, kako je dodao, da će se bilateralni odnosi odvijati shodno dosadašnjoj dinamici.

Bonus video:

02:37

Vladimir Pavićević u Usijanju dana o izborima u Nikšiću

(Espreso / Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.