Počelo oslikavanje kupole na Hramu Svetog save: Završetak radova do kraja sledeće godine
Foto: Dragana Udovičić

konačno

Počelo oslikavanje kupole na Hramu Svetog save: Završetak radova do kraja sledeće godine

- Nadamo se da će osnovni radovi na oslikavanju celog Hrama biti završeni do 2019. godine kada SPC obeležava 800 godiona autokefalnosti - rekao je Aleksandar Čepurin, ambasador Rusije u Srbiji
Objavljeno: 17:53h

Potpisivanje sporazuma za oslikavanje Nikolić je ocenio kao izraz istorijskih i sveobuhvatnih veza sa Rusijom, dodajući da će Hram biti mesto gde se može naći mir i spokoj u teškim vremenima, a da će kupola večito spajati srpski i ruski narod.

On je dodao da je konkurs za realizaciju tog projekta bio opšti i da su u komisiji bili profesori i umetnici iz Srbije.

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin izrazio je nadu da će oslikavanje biti završeno do kraja sledeće godine zahvaljujući pomoći ruske kompanije "Gasprom njeft" od četiri miliona evra.

foto: Fonet

- Nadamo se da će osnovni radovi na oslikavanju celog Hrama biti završeni do 2019. godine kada SPC obeležava 800 godiona autokefalnosti - rekao je Čepurin i dodao da će hram koji je postao simbol Beograda postati simbol prijateljstva i uzajamne podrške Srbije i Rusije.

Patrijarh Irinej je podsetio da je Hram mesto u kome se sjedinjuje ceo srpski narod u otadžbini, ali i oni koji su se silom prilika našli u drugim državama.

foto: Beta

- Bez obzira na to šta drugi mislili i pokušavali da razdvoje dva naroda, neće u tome uspeti, jer nas sjedinjuju odnosi iz prošlosti koji se cementiraju oslikavanjem Hrama Svetog Save - rekao je patrijarh Irinej.

(Espreso.co.rs/ Agencije)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.