Počelo oslikavanje kupole na Hramu Svetog save: Završetak radova do kraja sledeće godine
Foto: Dragana Udovičić

konačno

Počelo oslikavanje kupole na Hramu Svetog save: Završetak radova do kraja sledeće godine

- Nadamo se da će osnovni radovi na oslikavanju celog Hrama biti završeni do 2019. godine kada SPC obeležava 800 godiona autokefalnosti - rekao je Aleksandar Čepurin, ambasador Rusije u Srbiji
Objavljeno: 17:53h

Radovi na ukrašavanju kupole Hrama Svetog Save su počeli, a očekuje se da budu završeni do kraja sledeće godine, rečeno je na potpisivanju donatorskog ugovora o oslikavanju kupole.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ugovor o donaciji potpisan je u Predsedništvu Srbije između Društva za podizanje Hrama Svetog Save na Vračaru, "Gasprom njefta" i organizacije "Moskovski međunarodni fond za pružanje pomoći UNESKO".

Poruke građana novoj Vladi: Manje kradite, više radite! (VIDEO)

Potpisali su ga predsednik Srbije Tomislav Nikolić i patrijarh Irinej ispred Društva, Aleksandar Dibalj ispred "Gasprom njefta" i Manana Valentinovna Popova u ime Fonda.

foto: Beta / Emil Vaš

Da li ste znali da je BG Pobednik podignut 1928? Ovako je izgledao tada! (FOTO)

Predsednik Nikolić je zahvalio predsedniku Rusije Vladimiru Putinu jer je omogućio da ideja o ukrašavanju kupole bude sprovedena u delo.

- Ovo je bratska, prijateljska, hrišćanska pomoć - rekao je Nikolić navodeći da ta pomoć dolazi "kao kiša koja padne kada je najpotrebnija".

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.