STANKOVIĆI SE NE PROTIVE ISELJENJU, ALI TRAŽE ALTERNATIVNI SMEŠTAJ: Sutra će im IZVRŠITELJI kucati na VRATA!
Porodica Stanković, Foto: Profimedia, printscreen

ne odustaju

STANKOVIĆI SE NE PROTIVE ISELJENJU, ALI TRAŽE ALTERNATIVNI SMEŠTAJ: Sutra će im IZVRŠITELJI kucati na VRATA!

Porodica Stanković ima 8 članova i preti im ulica!

Objavljeno:

U ponedeljak 19. oktobra 2020. osmočlanoj porodici Stanković preti izbacivanje iz jedinog doma koji ima - njihove kuće u ul. Zabrđanska 1 na beogradskoj opštini Zvezdara.

U toj kući živi muž Robert, njegova žena, brat, sestra, dete, majka, brat od strica sa ženom i detetom...

Naime, članovi porodice Stanković žive u ovoj kući od 1959. godine, u statusu zaštićenih stanara, i na osnovu dokumentacije koja im garantuje stanarsko pravo bez vremenskog ograničenja.

Sada se, bez pravnog osnova i obezbeđenog alternativnog smeštaja, porodica Stanković izbacuje na ulicu.

Kako su naveli iz Združene akcije, "Krov nad glavom" u ovom slučaju, Izvršni dužnik ne poseduje aktivnu legitimacije za raspolaganje kućom, i predstavlja se kao vlasnik po osnovu nasledstva i restitucije. Pritom, Stankoviće pokušava da izbaci iz jedinog doma koji imaju, bez pokretanja postupka za obezbeđenje alternativnog smeštaja, a uz pomoć izvršitelja N.P.

- Kako saznajemo, izvršni dužnik je nastrojen neprijateljski, vrši pritisak i ponaša se sve agresivnije, kažu iz Krova.

Dodali su kako je Grad Beograd nadležan za rešavanje stambenog pitanja zaštićenih stanara na opštini Zvezdara, a tako i za obezbeđivanje alternativnog smeštaja porodici Stanković, kao i drugima koji su se našli u ovakvoj situaciji.

- Nadležnost Grada potvrđena je Odlukom o načinu postupanja sa nepokretnostima koje su u javnoj svojini, a koja je usvojena u novembru 2012. Na to smo im jasno ukazali kroz niz dopisa, kao i poziva da preuzmu odgovornost i porodici Stanković obezbede krov nad glavom. I još jednom podsećamo: Prema važećem Zakonu o stanovanju i održavanju zgrada, nezakonito je svako preseljenje koje ne ispunjava uslove odgovarajućeg alternativnog smeštaja. Pravo na dom je neprikosnoveno, i članovi porodice Stanković se ne protive preseljenju, ali odbijaju da bude izbačeni na ulicu bez adekvatnog stambenog rešenja na koje imaju pravo, objašnjavaju iz Krova.

Iseljenje je zakazano u ponedeljak u 12 sati, a solidarni građani se pozivaju da dođu ranije kako bi odbranili porodicu Stanković.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.