DEČAK JE KRENUO PO HLEB PA JE SREO GOLUBA, PSA I MAČKU: Ovaj mališan već zna kako je živeti u strahu od IZVRŠITELJA
Združena akcija, "Krov nad glavom", sastav, ilustracija, Foto: Printscreen, profimedia

strašno

DEČAK JE KRENUO PO HLEB PA JE SREO GOLUBA, PSA I MAČKU: Ovaj mališan već zna kako je živeti u strahu od IZVRŠITELJA

On i njegova porodica svaki dan strahuju da im izvršitelji na zakucaju na vrata!

Objavljeno:

Združena akcija, "Krov nad glavom" okačila je na svom Fejsbuk profilu crtež jednog malog dečaka koji je izazvao velike reakcije na ovoj društvenoj mreži.

Naime, dečak je napisao domaći rad u kome je pokazao koliko je humanost važna, ne samo kada su u pitanju drugi ljudi, već i životinje.

- Jedan dečak je krenuo da kupi hleb. Kada se vraćao, sreo je dva goluba i dao im je po parče hleba. Posle je sreo psa i mačku, pa je i njima dao parče hleba. Nakon toga je bio tužan zato što je mislio da će ga mama grditi. Popričao je sa mamom. Onda su čuli neku buku i otvorili su vrata. Tu je bilo mnogo životinja napolju, koje su došle da mu se zahvale zato što je bio plemenit. One su bile srećne, a ovaj zadovoljan. Niko gladan, niko bez doma, napisao je dečak koji je izazvao velike simpatije mnogih.

Jedan dečak je krenuo da kupi hleb. Kada se vraćao, sreo je dva goluba i dao im je po parče hleba. Posle je sreo psa i...

Posted by Združena akcija Krov nad glavom on Уторак, 13. октобар 2020.

Kako su naveli iz Krova, njihov drug B. uprkos tome što ima malo godina, već zna šta znači živeti u strahu od izvršitelja.

- Od nas petica k'o vrata za ovaj sastav i stav, naveli su iz Združene akcije "Krov nad glavom".

Naravno, usledili su komentari podrške ovom hrabrom dečaku koji će ostati anoniman.

- "Dragi moj prijatelju B. Osim desetke evo dajem ti obećanje da ću svima govoriti da lepo pišeš i da ćeš mi biti kolega. Ja sam napisao neke knjige, nažalost zbog izvršitelja nije mi ostalo para da izdam još neku. Ali obećavam ti da ću se boriti da ti izdaš mnogo knjiga umesto mene", "Bravo mali čoveče", "Mogu da zamislim šta deca doživljavaju, prokleti da ste znate vi ko", "Svaka čast, svaka reč je pametna", samo su neki od komentara.

Podsećamo, Združena akcija “Krov nad glavom” nastala je u maju 2017. U pitanju je samoorganizovani kolektiv koji okuplja ljude ujedinjene u borbi za pravo na dom.

- Smatramo da je krov nad glavom jedno od osnovnih ljudskih potreba u čijoj realizaciji država treba da preuzme aktivniju ulogu. Stanovanje ne sme biti ostavljeno samovolji tržišta, gde vladaju profit, špekulacija i prevara. Ono je predmet javnog interesa i zato smatramo da stanogradnja mora biti pod društvenom kontrolom koja će čuvati interese svih stanara i stanarki, naveli su iz ove organizacije.

Šta vi mislite o sastavu dečaka koji svakog dana strahuje da će sa roditeljima završiti na ulici? Pišite nam u komentarima...

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.