SAVSKI MOST SE PREMEŠTA, SRBIJA DOBIJA NOVI: Pogledajte šta će krasiti Beograd! (FOTO)
Savski most, ilustracija, Foto: Nebojša Mandić

dobro nam je služio

SAVSKI MOST SE PREMEŠTA, SRBIJA DOBIJA NOVI: Pogledajte šta će krasiti Beograd! (FOTO)

Vlasti u Beogradu su krajem prošle godine, na osnovu ankete među građanima, odlučili da Stari savski most ode u istoriju

Objavljeno:

Gradske vlasti su odlučile da Stari savski most ili takozvani "tramvajski most" ode u istoriju. A umesto tog, imaćemo ovakav most.

Vlasti u Beogradu su krajem prošle godine, na osnovu ankete među građanima, odlučili da Stari savski most ode u istoriju, tačnije da bude preseljen u park Ušće između Muzeja sarvemene umetnosti i Brankovog mosta. Bila je i ideja da Stari savski most bila spaja Adu ciganliju i Novi Beograd, ali se od toga odustalo. Ipak, ostala je ideja o spajanju Novog Beograda sa Adom ciganlijom.

Gradski urbanista Marko Stojčić na svom Instagram profilu je predstavio idejno rešenje za taj most, koji će biti pešačko-biciklistički.

Pojedini su primetili da će jedan od nosećih stubova biti nasred međunarodne plovne reke Save i da bi bilo bolje rešenje da je most viseći. Dok predstavnici gradskih vlasti ističu da je ovo rešenje najbolje, pojedini stručnjaci se sa tim ne slažu. Konzervator Vladimir Pajić i inženjer saobraćaja Dragomir Lukić ranije su kritikovali ovu ideju, detaljno obrazloživši zbog čega - između ostalog i zbog kulturno-istirijskog značaja, ali i cene celog projekta, koju su ocenili preskupom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.