NEMA VIŠE BAHAĆENJA U VOŽNJI BEOGRADOM: Kamere snimaju SVAKI prekršaj!
1000 kamera za nadzor, Foto: Printscreen/ Kamera AMSS

video-nadzor

NEMA VIŠE BAHAĆENJA U VOŽNJI BEOGRADOM: Kamere snimaju SVAKI prekršaj!

Projektom MUP planirano je postavljanje oko 1.000 kamera za nadzor, marke ,,huavej" i to na 800 lokacija širom prestonice.

Objavljeno: 09:05h

Bezbednosne kamere su proteklih meseci postavljane u svim delovima prestonice. Zajednički projekat MUP i Grada Beograda trebalo bi da doprinese većoj bezbednosti učesnika u saobraćaju, ali i da spreči bahaćenje vozača koji ne poštuju propise.

Projektom MUP planirano je postavljanje oko 1.000 kamera za nadzor, marke "huavej" i to na 800 lokacija širom prestonice.

Kada je počelo postavljanje ovih uređaja, rečeno je i da će se kontrola poštovanja semaforske signalizacije sprovoditi najpre u blizini škola, dok će kontrola prekoračenja brzine i vožnje brzom trakom biti pojačana na mostovima i u bulevarima.

Gradski čelnici naveli su i da za kažnjavanje bahate vožnje više neće biti potrebno prisustvo saobraćajnog policajca. Kazne će samo stizati na kućnu adresu, jer će video-nadzor beležiti prekršaje.

Neke od ovih kamera odavno obavljaju svoj posao. Sa njihovim lokacijama vozači su odavno upoznati. Zato na tim deonicama uspore, izađu iz žute trake... Ipak, ima i novih. Neke od njih su nedavno montirane na onim lokacijama na kojima su krajem prošle i početkom ove godine obeležene žute trake. Kada će one početi da funkcionišu, još nije poznato.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.