BEOGRAD PODIŽE SPOMENIK SRPSKOJ HEROINI! Diana je spasila SRPSKU DECU iz JASENOVCA i zaslužila je ovo
Diana Budisavljević, Foto: Nebojša Mandić, Wikipedia

KONAČNO!

BEOGRAD PODIŽE SPOMENIK SRPSKOJ HEROINI! Diana je spasila SRPSKU DECU iz JASENOVCA i zaslužila je ovo

Odužićemo se ženi koja je spasila na hiljade života u Drugom svetskom ratu

Objavljeno:

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je gostujući na TV Hepi da će se na predstojećoj sednici Skupštine grada naći odluka o podizanju spomenika Diani Budisavljević, koja je spasila nekoliko hiljada srpske dece iz logora u Jasenovcu.

– Spomenik će se nalaziti na rekonstruisanom Savskom keju, na potezu od Beton hale prema Kapetaniji. U tom delu je sklonjena pruga, a biće napravljene pešačake i biciklistička staza, kao i dečja igrališta. Diana Budisavljević je spasila nekoliko hiljada srpske dece iz logora u Jasenovcu, ceo Drugi svetski rat je spasavala srpsku decu. Ova žena je zaslužila da dobije spomenik. Ona je bila Austrijanka, udata za Srbina i zahvaljujući njoj mnogi su preživeli taj rat – istakao je Vesić.

Kako je naveo, spomenik se podiže na obali Save, jer to ima simboliku.

foto: Printscreen/TV Pink

– Tu će doći svaki stranac, jer tu staju kruzeri, a na obalu Save su nažalost dolazila tela ubijenih Srba iz Nezavisne države Hrvatske – pojasnio je Vesić.

Prema njegovim rečima, na Savskom trgu će sledeće godine biti spomenik Stefanu Nemanji, na predlog Aleksandra Vučića. Tako će i Vudro Vilson, dodao je Vesić, u istoimenom bulevaru dobiti spomenik.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.