DOŠAO SAM NA POSAO TRAMVAJEM PREKO MOSTA NA ADI: Postoji 7 godina, a danas je bio ISTORIJSKI TRENUTAK (VIDEO)
Putnici su uživali, Foto: Espreso.co.rs

BILO JE ZABAVNO

DOŠAO SAM NA POSAO TRAMVAJEM PREKO MOSTA NA ADI: Postoji 7 godina, a danas je bio ISTORIJSKI TRENUTAK (VIDEO)

Upustili smo se u malu avanturu

Objavljeno:

U Beogradu najaktuelnija vest danas je ta da su prvi tramvaji krenuli da saobraćaju preko mosta na Adi, a nakon završetka radova na postavljanju tramvajskih šina.

Kako je ova vest objavljena, odlučili smo se da se upustimo u tu malu avanturu.

Prema redu vožnje linija 11L bi trebalo da saobraća na svakih 25 minuta. Naime, čekajući tramvaj, saznao sam da preko mosta ne saobraća samo linija 11L, već i linije 12, 13 i 3L1.

Ljudi su pomalo zbunjeni gestom vozača koji je izašao iz tramvaja da bi saopštio putnicima da je izmenjena trasa tramvaja. Pošto je linija 11L bila veoma udaljena, odlučih da uđem u tramvaj broj 13 i da započnem ovu avanturu.

1 / 5 Foto: Espreso

I krećemo, tramvaj kao tramvaj, truckanje i drmusanje bilo je nešto na šta smo svi navikli. Ipak, posebno zanimljivo bilo je kada se tramvaj popeo na most kojim oni nikad ranije nisu saobraćali. Šine se nalaze na samo sredini mosta, a svuda oko nas bili su automobili koji su jurišali u oba smera.

Put preko ovog mosta u trajanju od par minuta je za svakoga ko je zaljubljen u mostove i prelepe poglede koje nam pružaju mostovi, svakako veličanstven. Bilo je primetno to da su, poput reportera Espresa, i ostali putnici uživali u panorami grada koju su mogli videti.

Iako je putovanje kratko trajalo, bilo je veoma prijatno, jer pre svega kontrole nije bilo.

Takođe, moramo se zahvaliti ljubaznom vozaču koji nam je dopustio da vam ovo putovanje prenesemo u što boljem formatu.

Kako izgleda naša prva vožnja tramvajem preko mosta na Adi, pogledajte u tom snimku:

Podsetimo, u saopštenju Sekretarijata za javni prevoz objašnjava se da će linija 11 (Kalemegdan/Donji grad/ - Blok 45) koja je do sada za vezu Dorćola (okretnica Kalemegdan-Donji grad) i Novog Beograda (okretnica Blok 45) koristila Stari savski most, ubuduće saobraćati preko Mosta na Adi.

Ona će se, umesto Ulicom Milentija Popovića, kretati Bulevarom vojvode Mišića, čime se omogućava direktna veza Dorćola i Novog Beograda sa Sajmom.

S obzirom da su u toku radovi na rekonstrukciji Karađordeve ulice, ova linija će privremeno saobraćati na relaciji Tašmajdan - Blok 45 i nosiće oznaku 11L.

Tramvaji na liniji 13, od okretnice u Požeškoj ulici na Banovom Brdu do okretnice u Bloku 34, koji su do sada koristili Stari savski most, takođe će ubuduće saobraćati preko Mosta na Adi.

"Na taj nacin ostvariće se najkraća i najbrža veza ne samo između ova dva naselja već će ovu pogodnost moći da koriste stanovnici i drugih delova Čukarice (Sremčica, Rušanj), Rakovice i Barajeva presedanjem na liniju 13 u Požeškoj ulici", navode u Sekretarijatu za javni prevoz.

Inače, most na Adi otvoren je u januaru mesecu 2012. godine.

Sve do danas, ovim mostom nije prošao nijedan tramvaj jer za to nije bilo mogućnosti.

Bonus video:

(Miloš Stanisavljević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.