NEMAMO METRO, ALI KAO DA JE BITNO... Otvoren javni konkurs za izbor direktora JKP BEOGRADSKI METRO I VOZ!
Metro / Ilustracija, Foto: Shutterstock

konkurs

NEMAMO METRO, ALI KAO DA JE BITNO... Otvoren javni konkurs za izbor direktora JKP BEOGRADSKI METRO I VOZ!

Proverite da li ispunjavate sve uslove

Objavljeno:

Skupština grada Beograda objavila je danas javni konkurs za izbor direktora javnog komunalnog preduzeća za izgradnju i obavljanje prevoza putnika metroom i razvojem gradske železnice u Beogradu "Beogradski metro i voz".

U pitanju je radno mesto direktor Javnog komunalnog preduzeća za izgradnju i obavljanje prevoza putnika metroom i razvojem gradske železnice u Beogradu "Beogradski metro i voz", Beograd , na period od 4 godine.

Za izbor direktora preduzeća potrebno je ispuniti sledeće uslove:

1. da je punoletan i poslovno sposoban;

2. da ima stečeno visoko obrazovanje na osnovnim studijama u trajanju od najmanje četri godine, odnosno na osnovnim akademskim studijama u obimu od najmanje 240 ESPB bodova, master akademskim studijama, master strukovnim studijama, specijalističkim akademskim studijama ili specijalističkim strukovnim studijama;

3. da ima najmanje pet godina radnog iskustva na poslovima za koje se zahteva visoko obrazovanje iz tačke 2.;

4. da ima najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima koji su povezani sa poslovima javnog preduzeća;

5. da poznaje oblast korporativnog upravljanja;

6. da ima radno iskustvo u organizovanju rada i vođenju poslova;

7. da nije član organa političke stranke, odnosno da mu je određeno mirovanje u vršenju funkcije u organu političke stranke;

8. da nije osuđivan na kaznu zatvora od najmanje šest meseci;

9. da mu nisu izrečene mere bezbednosti u skladu sa zakonom kojim se uređuju krivična dela i to: - obavezno psihijatrijsko lečenje i čuvanje u zdravstvenoj ustanovi; - obavezno psihijatrijsko lečenje na slobodi; - obavezno lečenje narkomana; - obavezno lečenje alkoholičara; - zabrana vršenja poziva, delatnosti i dužnosti.

Stručna osposobljenost, znanja i veštine kandidata ocenjuju se u izbornom postupku uvidom u podatke iz prijave i dokaze uz prijavu na javni konkurs, pisanom i usmenom proverom, odnosno na drugi odgovarajući način shodno potrebama rada javnog komunalnog preduzeća, u skladu sa Zakonom kojim se uređuje pravni položaj javnih preduzeća i Uredbom o merilima za imenovanje direktora javnog preduzeća, navodi se u službenom glasniku.

Rok za podnošenje prijave je 30 dana od dana objavljivanja ovog javnog konkursa u „Službenom glasniku RS“.

Adresa na koju se podnose prijave: Prijava sa dokazima o ispunjavanju uslova podnosi se u zapečaćenoj koverti za Komisiju za sprovođenje konkursa za izbor direktora javnih preduzeća čiji je osnivač grad Beograd, preko Sekretarijata za javni prevoz, ul. 27. marta broj 43-45, Beograd, sa naznakom „Za javni konkurs za izbor direktora Javnog komunalnog preduzeća za izgradnju i obavljanje prevoza putnika metroom i razvojem gradske železnice u Beogradu „Beogradski metro i voz“, Beograd.

Prijava na javni konkurs i dokazi koji se prilažu uz prijavu:

Prijava na javni konkurs sadrži: ime i prezime kandidata, datum i mesto rođenja, adresu stanovanja, broj telefona, e-mail adresu, podatke o obrazovanju, podatke o vrsti i dužini radnog iskustva i podatke o posebnim oblastima znanja.

Dokazi koji se prilažu uz prijavu:

- izvod iz matične knjige rođenih, (izdat na obrascu shodno Zakonu o matičnim knjigama („Službeni glasnik RS“, br. 20/09, 145/14 i 47/18); - uverenje o poslovnoj sposobnosti (izdato od strane nadležnog centra za socijalni rad); - diploma o stručnoj spremi, - isprave kojima se dokazuje radno iskustvo (potvrde ili drugi akti iz kojih se dokazuje najmanje pet godina radnog iskustva na poslovima za koje se zahteva uslovom postavljeno visoko obrazovanje. Iz navedenih isprava potrebno je da se jasno vidi na kojim poslovima, sa kojom stručnom spremom i u kom periodu je stečeno radno iskustvo); - isprave kojima se dokazuje radno iskustvo na poslovima koji su povezani sa poslovima javnog preduzeća (potvrde ili drugi akti iz kojih se dokazuje da lice ima najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima koji su povezani sa poslovima javnog preduzeća); - isprave kojima se dokazuje radno iskustvo u organizovanju rada i vođenju poslova (potvrde ili drugi akti iz kojih se dokazuje da lice ima radno iskustvo u organizovanju rada i vođenju poslova); - izjava kandidata data pod krivičnom i materijalnom odgovornošću da nije član organa političke stranke, odnosno da mu je određeno mirovanje u vršenju funkcije u organu političke stranke; - uverenje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije da lice nije osuđivano na kaznu zatvora od najmanje šest meseci i da mu nisu izrečene mere bezbednosti u skladu sa zakonom kojim se uređuju krivična dela, i to: - obavezno psihijatrijsko lečenje i čuvanje u zdravstvenoj ustanovi; - obavezno psihijatrijsko lečenje na slobodi; - obavezno lečenje narkomana, - obavezno lečenje alkoholičara; - zabrana vršenja poziva, delatnosti i dužnosti, ne starija od šest meseci od dana objavljivanja javnog konkursa u „Službenom Glasniku RS“.

Svi dokazi prilažu se u originalu ili overenoj fotokopiji.

Neblagoveremene, nerazumljive i prijave uz koje nisu priloženi svi potrebni dokazi, Komisija za sprovođenje konkursa za izbor direktora javnih preduzeća čiji je osnivač grad Beograd, odbaciće zaključkom protiv kog nije dopuštena posebna žalba, navodi se u obaveštenju.

Podsetimo, Vlada Srbije obrazovala je Radnu grupu za realizaciju projekta “Izgradnja beogradskog metroa” čiji je zadatak da s kineskom kompanijom “Power Construction Corporation of China” pripremi prihvatljiva tehnička, komercijalna i finansijska rešenja za realizaciju ovog projekta, objavio je Službeni glasnik.

Predsednica radne grupe je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, a zamenici su ministar finansija Siniša Mali i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Radna grupa ima sedam članova, a pored predstavnika ministarstva infrastrukture i Gradske uprave Beograda, tu su i predstavnici “Infrastruktura železnice Srbije” ad.

Interesantno je da se na spisku ljudi koji će biti u našem timu ne nalazi gradonačelnik Beograda dr Zoran Radojičić.

BONUS VIDEO: ESPRESO VASKRŠNJI INTERVJU: Vladika Mileševski Atanasije Rakita

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.