Gradonačelnik ZORAN RADOJIČIĆ: Vesić neće biti u senci, ČAST MI JE ŠTO ĆEMO POČETI IZGRADNJU METROA!
Foto: Beta/Miloš Miškov

Politika

Gradonačelnik ZORAN RADOJIČIĆ: Vesić neće biti u senci, ČAST MI JE ŠTO ĆEMO POČETI IZGRADNJU METROA!

Kockice su se složile tako da sam ja dobio šansu

Objavljeno:

Novi gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kaže da je svestan velike odgovornosti koju taj posao nosi i da je na to spreman, ističući da u svom timu ima prekaljene političke borce sa kojima će, uveren je, činiti sjajan tim za Beograd.

- Kad sam prvi put razgovarao sa predsednikom Vučićem, odmah mi je rekao da me vidi na ovom mestu i da veruje da mogu da odgovorim izazovima posla. Imali smo listu na kojoj je bilo nekoliko ljudi koji bi mogli sjajno da obavljaju ovaj posao. Kockice su se složile a ja sam dobio šansu. Verujem da je predsednik sa svojim bogatim političkim iskustvom dobro prepoznao da ja to mogu - rekao je Radojičić za "Večernje novosti".

Na konstataciju lista da se spekuliše da će najvažnije odluke iz senke vući Goran Vesić, Radojičić kaže da - Vesić neće biti u senci.

- Naprotiv, on je "ključni igrač" našeg tima i njegovo političko iskustvo i poznavanje gradske uprave mogu biti taj koji će opredeliti da li ćemo biti uspešni. Moja procena je da smo obojica timski igrači i već imamo otvoren i direktan odnos - naglašava on.

Ističe da će zahvaljujući predanom radu uprave koju nasleđuje, imati tu čast da započnu izgradnju beogradskog metroa.

- Moramo doneti dobre odluke i upoznati javnost sa detaljima ovog projekta. Neophodno je da se umreži čitav javni prevoz kako bismo imali manje putničkih vozila i rasteretili grad. Metro će našu prestonicu staviti na mapu velikih svetskih metropola, a Beograđani će brže stizati kući s posla - rekao je on.

Govoreći o opoziciji u gradskoj skupštini, Radojičić kaže da je spreman da čuje konstruktivne kritike, ali i da ne dozvoli da ga pokoleba "nedobronamerna buka".

Bonus Video:

Espreso intervju - Eliza Hodža

(Espreso.co.rs/Večernje novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.