RASKID UGOVORA ZA PLAĆANJE GRADSKOG PREVOZA: Zakazana Skupština grada, evo šta MORATE DA ZNATE
Bus plus, Foto: Dado Đilas

DETALJAN DNEVNI RED

RASKID UGOVORA ZA PLAĆANJE GRADSKOG PREVOZA: Zakazana Skupština grada, evo šta MORATE DA ZNATE

Na dnevnom redu će biti i Predlog izmena i dopuna Programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2023. godinu

Objavljeno:

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević zakazao je za utorak, 21. februar, s počekom u 10 časova osmu sednicu gradske skupštine.

Na dnevnom redu je Predlog odluke o projektu "Beogradska kartica", kao i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na konačni nacrt sporazuma o raskidu ugovora o javno-privatnom partnerstvu u obavljanju delatnosti eksploatacije i održavanja sistema za naplatu karata i upravljanja vozilima u javnom prevozu putnika u Beogradu, te Predlog rešenja o davanju prethodne saglasnosti na Predlog pravilnika o radu Javnog komunalnog preduzeća "Naplata prevozne usluge Beograd".

Pred odbornicima će se naći i Predlog plana generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu sa elementima detaljne razrade II faze prve linije metro sistema, kao i predlozi više planova detaljne regulacije za područja delova Novog Beograda, Zvezdare, Surčina, Čukarice, Voždovca, Savskog venca.

Odbornici će moći da raspravljaju i o Predlogu odluke o uspostavljanju energetskog menadžmenta u Gradu Beogradu i Predlogu plana za postavljanje podzemnih kontejnera za selekciju otpada i reciklažu za teritoriju opštine Zvezdara, te da se upoznaju sa Izveštajem o realizaciji lokalnog plana upravljanja otpadom Grada Beograda za proteklu godinu, Izveštajem o realizovanim aktivnostima za smanjenje zagađenosti vazduha, takođe za proteklu godinu, i Izveštajem o realizaciji aktivnosti iz Akcionog plana adaptacije na klimatske promene sa procenom ranjivosti.

Bus plus
foto: Nemanja Pančić

Na dnevnom redu će biti i Predlog izmena i dopuna Programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2023. godinu, kao i Predlog rešenja o saglasnosti na Pravilnik o radu Javnog komunalnog preduzeća "Beogradski park". Odbornici će se izjašnjavati i o programima poslovanja i rebalansima za 2023. za pojedina javna preduzeća, kao i o izmenama ili dopunama osnivačkih akata ili statuta jednog broja javnih preduzeća i ustanova kulture.

Na dnevnom redu je i Predlog odluke o davanju saglasnosti za zasnivanje hipoteke, Predlog lokalnog akcionog plana zapošljavanja Grada Beograda za 2023. godinu, Predlog odluke o organizaciji i funkcionisanju civilne zaštite i Predlog odluke o obrazovanju jedinica civilne zaštite opšte namene i specijalizovanih jedinica civilne zaštite za uzbunjivanje na teritoriji Beograda. Izveštaj o radu za 2022. godinu podneće i Služba za centralizovane javne nabavke i kontrolu nabavki.

Sednica Skupštine grada će se održati u velikoj sali zgrade Narodne skupštine Republike Srbije, ulaz iz Ulice kralja Milana 14.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.