DOBRO ĐORĐE, NEMOJ DA ZLOUPOTREBLJAVAŠ SITUACIJU, NE MOŽE IAKO SAM PREDSEDNIK STRANKE: Dačić zagrmeo u SKUPŠTINI!
Ivica Dačić, Foto: printsceen RTS2

nema šale

DOBRO ĐORĐE, NEMOJ DA ZLOUPOTREBLJAVAŠ SITUACIJU, NE MOŽE IAKO SAM PREDSEDNIK STRANKE: Dačić zagrmeo u SKUPŠTINI!

Predsednik Skupštine Ivica Dačić pokazao je danas da će pravilnik poštovati i da kod njega nema protekcije

Objavljeno:

Danas je na sednici Skupštine Đorđe Milićević, šef poslaničke grupe SPS imao reč, a nakon isteka vremena upozorio ga je predsednik Skupštine.

- Gospodine Milićeviću, proteklo je dva minuta. Sedite, gotovo - na šta je poslanik zamolio da kaže još jednu rečenicu.

- Nema, nema mogućnosti, moram da primenjujem poslovnik. Hvala - rekao je Dačić i reč dao Enisu Imamoviću.

foto: printsceen RTS2

Nešto kasnije, obratio se predsednik Skupštine.

- Pošto ste spomenuli Đorđa Milićevića on opet ima prava na repliku. Ja sam dugo godina poslanik i znam kako to funkcioniše, može svako svakoga da spominje po sto puta, da tako dajte mogućnosti da neko replicira. Ja sam se sa Čankom sto puta međusobno spominjao da bi mogao da repliciram. Prema tome, ja znam te poslovničke i poslaničke doskočice, tako da ću u određenom momentu zatvoriti ovaj krug replika. Ne samo u ovom slučaju, nego i u buduće. MI moramo da negujemo diskusiju, meni je drago da je to na nekom nivou političke kulture, ali moramo i da rad Parlamenta vodimo tako da ulazimo u fazu svođenja rasprave a ne daljeg rasplamsavanja zbog rokova koje imamo. Dozvoliću još ovu repliku. Izvolite - rekao je Dačić na šta je Milićević rekao da će možda dobiti kasnije još jednu repliku.

- Ne, još jednu sigurno ne - bio je odlučan Dačić.

Nešto kasnije je Đorđe Milićević imao još jednu repliku, koji je Dačić po isteku vremena odmah prekinuo i šaljivim tonom poručio da ne zloupotrebljava to što je on predsednik njegove stranke.

- Dobro Đorđe, nemoj da zloupotrebljavaš situaciju da sam ja predsednik tvoje stranke. Gotovo, završena replika! Idemo dalje na sledećeg... Ja sad ne znam kakva vi ovde imate pravila i običaje, ko je izazvao repliku, ko ima poslednju, ali mislim da ne bih produžavao dalje raspravu na ovu temu, idemo na sledećeg govornika - završio je Dačić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / RTS 2)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.