NAJVEĆA PET ZONA NALAZIĆE SE NA MIRIJEVU: Radovi se završavaju do 1. marta!
Kućni ljubimac, Foto: Profimedia

radost za ljubimce

NAJVEĆA PET ZONA NALAZIĆE SE NA MIRIJEVU: Radovi se završavaju do 1. marta!

Očekuje se da za nekih 15 dana, tačnije do 1. marta sve bude završeno

Objavljeno:

Na inicijativu građana Gradske opštine Zvedara, naselje Mirijevo postaće bogatije za jednu od najvećih pet-zona u našoj prestonici, na adresi Matice srpske, a radovi će biti završeni 1. marta.

Predsednik GO Zvezdara Vladan Jeremić izjavio je za Tanjug da je na osnovu peticije građana Mirijeva, Gradska opština Zvezdara u saradnji sa JKP “Zelenilo Beograd”, početkom decembra započela radove na izgradnji pet zone - ograđenog uređenog prostora za kućne ljumice.

"Očekuje se da za nekih 15 dana, tačnije do 1. marta sve bude završeno, nakon čega će brojni vlasnici kućnih ljubimaca, koji su i pokrenuli peticiju imati prostor gde će svoje kućne ljubimce da izvedu na igru”, rekao je Jeremić.

Naveo je da je ukupna vrednost investicije 5,5 miliona dinara, a da je radovima obuhvaćeno oko 900 kvadratnih metara, od čega će dve trećine biti pod travnatom podlogom, a ostatak obuhvata pristupne staze.

1 / 6 Foto: Aleksa Petrović

Prema rečima Jeremića, biće postavljeno pet rekvizita za kućne ljumice za igru, kao i novih pet klupa, koje će moći da koriste vlasnici pasa i tri đubrijere.

On je naveo da je prostor ograđen ogradom koja je ukupne dužine 120 metara.

“Pored kućnih ljubimaca koji imaju tu sreću da vlasnici brini o njima, a kada je reč o životinjama koje su prepuštene sebi, odnosno prirodi i opstanku, drago mi je da smo obavili preliminarne razgovore sa predstavnicima organizacije Animal Rescue Srbija, koja se bavi humanim poslom, brigom o napuštenim životinjama i u naprednom periodu kroz nekoliko konkretnih rešenja i projekata i na taj način ćemo pokazati brigu”, rekao je Jeremić.

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.