NE TREBA DA PLATIŠ, DOVOLJNO JE DA URADIŠ OVO: Stanodavci prešli sve moguće granice, SRAM VAS BILO! (FOTO)
Ilustracija, Foto: Profimedia

jezivo

NE TREBA DA PLATIŠ, DOVOLJNO JE DA URADIŠ OVO: Stanodavci prešli sve moguće granice, SRAM VAS BILO! (FOTO)

Kada im se neka javi, oni pokušaju da ostvare svoj sramotni plan!

Objavljeno:

Sve su češći oglasi u kojima vlasnici stanova nude devojkama izdavanje nekretnina za male pare ili čak besplatno, a iza svega se krije njihova želja za intimnim odnosima

U studentskim grupama na Fejsbuku studentkinje dele upozorenja koleginicama koje su u potrazi za stanom da budu oprezne s obzirom na to da pojedini stanodavci seksualno spopadaju devojke koje im se jave.

Prema njihovim tvrdnjama, šema pojedinih stanodavaca je sledeća: objave oglas da izdaju stan po nižoj ceni u odnosu na ostale cene kirija, na primer, garsonjeru na Senjaku oglase za 170 evra ili stan kod Sava centra za 100 evra, i naglase da primaju samo devojke. A kada im se neka javi, oni pokušaju da ostvare svoj sramotni plan!

Jedna studentkinja je objavila da joj je vlasnik stana dao nepristojnu ponudu. - Da li bi pristala da dobiješ stan na 12 meseci besplatno, samo da ga održavaš, a uslov je da se lepo zabavimo kad dođem iz Švajcarske, a to je jednom mesečno - noćno kupanje, uživanje, gledanje filmova... Nudim stan i finansijsku pomoć od 200 evra i sve ostaje anonimno između nas.

1 / 3 Foto: Printscreen/Facebook

U Beogradu ne poznajem ljude i nemam vremena da upoznajem devojke jer uvek dođem na dan-dva. Mogli bismo da napravimo ugovor na papiru za stan, gde će da piše da si mi platila 12 meseci unapred, i onda si mirna i sigurna. Razmisli pa mi odgovori da li želiš da se čujemo i popričamo - napisao joj je stanodavac u poruci.

Blokrala ga je, a nakon što je objavila prepisku, oglas za stan je uklonjen. Druga studentkinja je objavila upozorenje da se obrati pažnja na prvi razgovor sa vlasnicima stanova kako ne bi došle u neprijatnu situaciju kao ona.

- Poslala sam poruku na navedeni broj i nakon nekoliko minuta čovek me je pozvao prvo sa najnormalnijim pitanjima koja bi trebalo da zanimaju svakog stanodavca, a nakon toga uputio mi je neka poprilično lična pitanja. Ljubazno sam rekla da nisam zainteresovana i da bi trebalo da prekinemo razgovor - napisala je u grupi na Fejsbuku:

- Na to sam dobila uvrede i savet, ako tako hoću, da tražim stan u nekoj selendri ili na Novom Beogradu, a ne "na Senjaku - centru Balkana". Možda sam i ja preterala, ali mislim da stvari poput - da li pijem vino, da li čitam Hegela, volim li muškarce ili žene i slično zaista ne bi trebalo da zanimaju jednog stanodavca.

Socijalni psiholog Vesna Tomić kaže za Kurir da sve prečice koje studenti koriste prilikom potrage za stanovima, pa i javljanje na ovakve oglase, sa sobom nose i veliki rizik:

Vesna
foto: Printscreen/Kurir

- Kada pojedine institucije ne rade svoj posao, manijaka je na sve strane. Ovu situaciju, kada je prevelika potražnja za stanovima, pojedinci koriste i otvara se mesto za mnoge prevare.

I agent za nekretnine Kaća Lazarević kaže za Kurir da su u ovim vremenima učestale raznorazne prevare, pa je mnogo i lažnih oglasa.

Boris Bećirić
foto: Printscreen/Kurir

Mogu tužiti stanodavca i pisati o tome

Advokat Denis Bećirić kaže za Kurir da ovo ne može da se podvede pod neko krivično delo, te da je jedini način da studentkinja tuži stanodavca.

- Međutim, retko ko će se usuditi na tako nešto. Da iza ovakvih oglasa stoji agencija za izdavanje nekretnina, onda bi put bio lakši. U ovom slučaju mogu da savetujem devojke da ovakve nepristojne ponude objave na mrežama kao upozorenje ostalim devojkama, da se taj oglas proširi i da se niko ne javlja kako ne bi upao u neprijatnu situaciju.

- Ukoliko stanari vide ovakve ponude, treba odmah da znaju da je neka prevara ili zamka u pitanju. Nemoguće je da neki stanodavac izdaje stan za 100 evra na Novom Beogradu u Bloku 21. Zbog toga studenti treba da gledaju stanove isključivo preko agencije.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.