PROSEČNA CENA KVADRATA DOGURALA DO 3.000 EVRA: Ovaj deo Beograda je u avgustu POSTAVIO NOVI REKORD!
Cene nekretnina, Foto: Dragan Kadić, Profimedia, Ilustacija

NEKRETNINE

PROSEČNA CENA KVADRATA DOGURALA DO 3.000 EVRA: Ovaj deo Beograda je u avgustu POSTAVIO NOVI REKORD!

Na opštini Vračar, nekretnine su za mesec dana poskupele za 18 evra

Objavljeno:

Cena kvadrata stanova u Beogradu i Novom Sadu za nastavile su uzlaznom putanjom dok su u Nišu pale za oko 50 evra, a u Pančevu za 40 evra, pokazuju podaci portala Nekretnine.rs za avgust mesec. U Beogradu su najviše poskupeli stanovi na opštini Palilula, i to za 286 evra, dok su u Vojvodini najviše skočile cene stanova u opštini Podbara, za čak 166 evra.

Prema poređenju cena nekretnina iz jula i avgusta ove godine, činjenica je da su u Nišu na nekim lokacijama pojeftinili, dok su na drugim cene ostale iste kao i predhodnog meseca. Da je konačno kriva krenula na dole, kada su u pitanju cene stanova prema ovome nije moguće sa sigurnošću reći, imajući u vidu da su na nekim beogradskim opštinama za samo mesec dana "skočile" blizu 300 evra.

Beograd 3.000 evra

Iako je u centru Beograda od jula do avgusta cena nekretnina porasla za samo 4 evra, po ukupnom iznosu od 3.000 evra po kvadratu, prestonica i dalje prednjači po cenama stanova.

Na opštini Vračar, nekretnine su za mesec dana poskupele za 18 evra, i kvadrat je sada na ovoj lokaciji 2.869 evra.

Najveće povećanje za čak 285 evra u avgustu mesecu, zabeleženo je na opštini Palilula, koja je sada treća najskuplja lokacija u glavnom gradu, sa prosečnom cenom od 2.500 evra za jedan kvadratni metar.

Stanovi na Novom Beogradu u avgustu mesecu poskupeli su za 64 evra i kvadrat na ovoj lokaciji sada iznosi 2.412 evra, dok su na Voždovcu poskupeli za 67 evra i sada je ukupna cena 2.174 evra po kvadratu.

U Mirijevu su u avgustu mesecu nekretnine poskupele za 44 evra, što je dovelo do cene od 1.650 evra za kvadratni metar.

1 / 4 Foto: Profimedia

Novi Sad

Cene stanova u Novom Sadu nastavile su da rastu i avgustu mesecu. Najviše su poskupeli na opštini Podbara i to za 166 evra, što je ovu opštinu sa prosečnom cenom od 2.363 evra po kvadratu, svrstalo na prvo mesto po ceni nekretnina.

Cena stanova u centru se nije menjala, pa je teko prosečn kvadrat 2.266 evra.

Opština Grbavica poskupela je za 40 evra, i sada je kvadrat na ovoj lokaciji 2.306 evra, dok je Novo Naselje imalo povećanje od 43 evra u avgustu i sada ovde stanovi koštaju 1.900 evra po kvadratu.

U Nišu padaju cene

Cene stanova u Nišu u avguustu mesecu na nekim opštinama pale su za 50 evra, dok su na drugim ostale iste kao i u julu mesecu.

U Bulevaru Nemanjića, cene su pale za 53 evra, i kvadrat na ovoj lokacija sada košta 1.700 evra. Malo manje pala je cena na opštini Pantelej, i to za 49 evra i sada je 1.340 evra prosečna cena po kvadratu.

Stanovi na opštini Durlan ostali su na istom, i koštaju 1.155 evra po kvadratnom metru. Poskupljenja a ni pojeftinjenja nije bilo ni na opštini Palilula, gde cene stanova iznose 1.431 evro za jedan kvadratni metar.

Kragujevac stagnira, Pančevo jeftinije

U Kragujevcu su cene stanova od jula do avgusta porasle za 5 evra što je formiralo cenu od 1.205 evra po kvadratu.

Međutim, podaci sajta Nekretnine.rs pokazuju da su stanovi u Pančevu u avgustu jeftiniji za 40 evra i cena kvadrata na ovoj lokaciji sada iznosi 1.310 evra.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.