PITALI SMO GRAĐANE ŠTA MISLE O NAPLAĆIVANJU ULAZA U HRAM SVETOG SAVE: Većina se SLOŽILA OKO JEDNE STVARI (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Espreso, Nebojša Mandić

ESPRESO ANKETA

PITALI SMO GRAĐANE ŠTA MISLE O NAPLAĆIVANJU ULAZA U HRAM SVETOG SAVE: Većina se SLOŽILA OKO JEDNE STVARI (VIDEO)

Ekipa portala Espreso obišla je tim povodom obišla Hram Svetog Save koji je baš u tom trenutku obilazilo nekoliko turističkih grupa

Objavljeno:

Hram Svetog Save jedna je od nezaobilazanih destinacija za većinu turista koji posete Beograd.

Prema obaveštenju koje je postavljeno na sajtu Hrama Svetog Save, od 1. oktobra upravo za organizovane grupe koje dolaze sa turističkim vodičima počinje naplata ulaza.

Ekipa portala Espreso obišla je tim povodom obišla Hram Svetog Save koji je baš u tom trenutku obilazilo nekoliko turističkih grupa.

Kako smo saznali, da bi vodiči unutar hrama govorili, kako o pravoslavnoj verosipovesti, tako i o arhitekturi i mozaiku Hrama Svetog Save, moraće da plate ulaz. Tačnije, sami posetioci bi trebalo unapred da uplate novac, da bi tu priču čuli unutar Hrama, bilo da će im govoriti njihovi vodiči, ili će govoriti neko od zaposlenih u hramu. U suprotnom, vodiči mogu priču ispričati ispred hrama, a potom ih pustiti da sami uđu besplatno.

Tim povodom odlučili smo da proverimo sa Beograđanima da li su upućeni u novu turističku praksu hrama kao i šta misle o tome. Mišljenja su podeljena, većina građana je zapravo od nas saznala za novost koja se tiče turista.

Espreso anketa
foto: Espreso

- Da upravo sam pročitala, mislim da je 300 dinara ulaz. Možda je to i dobro jer i u drugim zemljama se naplaćuje ulaz, a sad pošto je hram, možda i ne bi trebalo. Cena je pristojna, nije toliko skupa.

Sledeća sagovornica nema ništa protiv jer kako kaže, to je praksa svuda u svetu.

Espreso anketa
foto: Espreso

- Nisam čula, ja ovde živim u kraju i ulazim svaki dan gotovo da zapalim sveću, ali ne znam da se naplaćuje to. Za turiste je okej, nešto da čuju, da saznaju, ne možete sve da saznate ovako samo što obiđete. To je praksa svuda u svetu, evo Crkva Svetog Marka u Veneciji i tamo isto imate obilazak uračunat kroz aranžman.

Jedna sugrađanka ipak misli da ulazak u hram ne treba naplaćivati.

Espreso anketa
foto: Espreso

- Ne, nisam čula. Mislim da ulazak u hram ne treba naplaćivati bez obzira da li se radi o turističkim turama ili o bilo kom građaninu.

Ostatak ankete pogledajte u videu ispod.

Neki od sugrađana nisu želeli pred kamere, ali kako su nam ispričali, s obzirom da se u mnogim verskim objektima u svetu naplaćuje ulaz, ni oni nemaju ništa protiv što ta praksa počinje i u našem svetilištu.

Pišite nam u komentarima vaše mišljenje na ovu temu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.