POJAVIO SE MURAL DARIJI DUGIN U BEOGRADU! Ispisane su i POTRESNE reči pored njenog lika (FOTO)
Ilustracija, Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV, Društvene mreže

tuga

POJAVIO SE MURAL DARIJI DUGIN U BEOGRADU! Ispisane su i POTRESNE reči pored njenog lika (FOTO)

Tragedija se dogodila u Podmoskovlju u blizini sela Bolši Vjazemi oko 21.45 sati po lokalnom remenu kad je njen džip eksplodirao u pokretu

Objavljeno:

Tragična smrt Darje Dugin potresla je čitav svet, te to nije zaobišlo ni naš narod.

Komemoracija je održana juče u televizijskom centru Ostankino. Darjin otac Aleksandar Dugin i njena majka Natalijanisu se odvojili od kovčega.

Sinoć su momci iz narodne patrole u centru Beograda uradili mural pokojnoj Darji Dugin, velikoj prijateljici srpskog naroda. Izjavili su iskreno saučešće porodici Dugin i bratskom Ruskom narodu.

“Ruska smrt je devojka koja odlazi u nebo, pletenice bele i avgustovske kiše.” Darja počivaj u miru!

Aleksandra Dugin
foto: Printscreen

Podsetimo, Darja Dugina (30), ćerka poznatog ruskog filozofa Aleksandra Dugina, nastradala je 20. avgusta u Moskvi kad je automobil kojim se vozila eksplodirao nasred ulice, prenosi portal Izvestija.

Tragedija se dogodila u Podmoskovlju u blizini sela Bolši Vjazemi oko 21.45 sati po lokalnom remenu kad je njen džip eksplodirao u pokretu. Darja Dugina se vraćala sa književno-muzičkog festivala "Tradicija" gde je bila sa ocem.

Usled snažne eksplozije Dugina je izgubila kontrolu i zabila se u ogradu. Eksplozija je bila toliko snažna da je nesrećnu devojku izbacila iz automobila na asfalt.

Žena koja radi u cvećari u blizini mesta događaja rekla je da je čula dve detonacije nakon čega su dim i vatra zahvatili automobil. Drugi očevidac je primetio da je eksplozija koja je zagrmela bila izuzetno snažna i da se treslo staklo.

1 / 8 Foto: Profimedia

Na snimcima sa mesta nesreće može se videti da je "tojota" skoro potpuno uništena. Među prvima je na mesto nesreće stigao i sam Aleksandar Dugin koji je pratio svoju ćerku u drugom automobilu i bukvalno bio svedok njene smrti.

Na društvenim mržama pojavio se snimak Dugina na mestu nesreće. Na snimku se može vidi poznati filozof koji se drži se za glavu dok gleda džip u plamenu.

Istražitelji su u prvi mah pretpostavili da je eksplodirala boca sa gasom, ali nakon uviđaja nije isljučena mogućnost da je improvizovana eksplozivna naprava postavljena u automobil.

Smatra se da je meta mogao biti i sam Dugin. Učesnik festivala "Tradicija" Pjotr Lundstrem rekao je za portal Izvestija da je Dugin trebalo da se vozi u džipu koji je eksplodirao, ali je pre polaska iznenada odlučio da pređe u drugi automobil.

Darija Aleksandrovna Dugina je diplomirala na Filozofskom fakultetu Moskovskog državnog univerziteta. Bila je član Međunarodnog evroazijskog pokreta koji je osnovao njen otac.

Aleksandar Dugin je uticajni ruski filozof i prema mnogim zapadnim analitičarima "glavni ideolog Kremlja". Postavio je temelje novog Evroazijstva prema kome prostor od Dablina do Vladivostoka treba da se ujedini kako bi se suprotstavio američkom "atlantizmu".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.