ZAKUP TEZGI U CENTRU GRADA IDE I PREKO MILION I PO DINARA: Najskuplje je KOKANJE KOKICA u Knezu
Knez Mihailova, Foto: Nebojša Mandić, Ilustracija

zakup tezgi u beogradu

ZAKUP TEZGI U CENTRU GRADA IDE I PREKO MILION I PO DINARA: Najskuplje je KOKANJE KOKICA u Knezu

Najskuplji zakup platiće kokičari i to u Knez Mihailovoj

Objavljeno:

Kokičari će za zakup svog parčeta asfalta u srcu grada u narednih godinu dana morati da izdvoje najmanje milion i po dinara.

Gradska opština Stari grad raspisala je javni konkurs za izbor korisnika za postavljanje tezgi na svojoj teritoriji minulog vikenda, a osim aparata za pripremu i prodaju omiljene grickalice i sladoledžije će za frižidere na najprometnijim lokacijama morati da izdvoje pozamašnu sumu - najmanje 1,2 miliona dinara.

Prijave su otvorene juče, a zainteresovani zakupci će na javnoj licitaciji u prostorijama Opštine moći da se nadmeću za 13 konzervatora za sladoled, tri aparata za kokice, dve tezge za prodaju suvenira, jedan aparat za sladoled i od jedne do devet tezgi za prodaju knjiga.

Najskuplji zakup platiće kokičari i to u Knez Mihailovoj, dok će sladoledžije za frižider u Pristaništu kod stajališta za turističke autobuse platiti minimum 500.000 dinara, što je najniža početna cifra za zakup.

Kokice
foto: Profimedia

Prodavci suvenira za smeštanje svoje tezge duž glavne prestoničke štrafte platiće godišnji zakup 800.000 dinara, dok će zakupci koji će Beograđanima i gostima nuditi knjige u Ulici 1.300 kaplara (od Knez Mihailove ka Studentskom trgu) "iskeširati" 100.000 dinara više.

Sladoledžije će frižidere sa omiljenom letnjom poslasticom osim u Knezu, moći da smeste i na Obilićevom vencu, Trgu republike, Čika LJubinoj, Ulici Vuka Karadžića, Cara Lazara, Kralja Petra na uglu sa Gospodar Jovanovom.

Za razliku od ovogodišnjeg konkursa, prodavci sladoleda su lane morali da izdvoje minimum 600.000 dinara za smeštanje frižidera u Knezu, dok je kokičarima početna suma za licitiranje aparata bila pola miliona dinara. A na Beogradskoj tvrđavi prošle godine izlicitirano je ukupno osam mesta za konzervatore za sladolede. Dvogodišnji zakup plaćen je u iznosu od 2.150.000 dinara, koliko je koštalo mesto kod Sahat kule.

Zainteresovani prijave treba da dostave na adresu Opštine Stari grad najkasnije do ponedeljka, 20. juna. Javna licitacija biće održana u petak, 24. juna, od 9.00 časova u maloj sali Opštine Stari grad.

Nadležna komisija za sprovođenje konkursa će najkasnije u roku od osam dana od nadmetanja doneti odluku o izboru korisnika mesta za postavljanje određenog objekta, dok će građani biti obavešteni pismeno.

Raspored nadmetanja

Na javnoj licitaciji u zgradi Opštine Stari grad učesnici konkursa nadmetaće se po određenom rasporedu. Prvo će licitirati učenici za aparat za sladoled od 9.00 časova, a zatim prodavci suvenira (9.30), pa knjiga (10.00). Za konzervatore za sladoled prjavljeni kandidati će se nadmetati od 10.30 časova, i na kraju kokičari od 11.30 časova.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.