PUTIN MOŽE DA GA ZATVORI I BACI KLJUČ: Navaljnom u Rusiji preti veoma duga robija!
Lider ruske opozicije, Foto: AP

RUSKA OPOZICIJA

PUTIN MOŽE DA GA ZATVORI I BACI KLJUČ: Navaljnom u Rusiji preti veoma duga robija!

Ruska policija zadržala je lidera opozicije Alekseja Navaljnog na moskovskom aerodromu Šeremetjevo dok se vraćao iz Nemačke, gde se oporavljao nakon navodnog pokušaja trovanja prošlog leta.

Objavljeno:

Policija je Navaljnog privela ubrzo nakon što je njegov let iz Berlina sleteo u nedelju uveče. To je trebalo da se desi na moskovskom aerodromu Vnukovo, gde se okupilo stotine pristalica. Vlasti su aerodrom zatvorile u poslednjem trenutku, a avion je preusmeren u Šeremetjevo.

Po sletanju u Rusiju, Navaljni i njegova supruga napustili su avion pre nego što su se zajedno sa ostalim putnicima zaustavili ispred zgrade terminala, preneo je "Gardijan".

"Veoma sam srećan što sam se vratio. Ovo je najbolji dan u poslednjih pet meseci. Svi krivični predmeti protiv mene bili su izmišljeni", rekao je Navaljni, dodajući da je pravda na njegovoj strani.

Prema navodima svedoka Rojtersa, Navaljni je zadržan u pritvoru kada je pokazao pasoš policiji prilikom kontrole pre formalnog ulaska u Rusiju. Njegovoj supruzi Juliji, njegovom portparolu i advokatu omogućeno je da uđu u Rusiju. On je tada poljubio suprugu i nestao sa policajcima.

"Na aerodromu Šeremetjevo pripadnici Federalne službe za izvršenje kazne Rusije uhapsili su osuđenog na uslovnu kaznu zatvora Alekseja Navaljnog koji se od 29. decembra 2020. godine nalazi na poternici zbog višestrukog kršenja uslovne kazne", navodi se u saopštenju ruske službe.

Kako se navodi, sud će odrediti da li će opozicionar ostati u zatvoru.

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.