PUTIN NAPADA KORONU SA DRUGOG FRONTA! U toku razvoj druge ruske vakcine protiv koronavirusa!
Vakcina protiv koronavirusa, Foto: Profimedia, EPA-EFE/Andre Borges

A, ŠTA JE SA PRVOM?

PUTIN NAPADA KORONU SA DRUGOG FRONTA! U toku razvoj druge ruske vakcine protiv koronavirusa!

Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je 11. avgusta prvu vakcinu na svetu za prevenciju Covida-19, koju je razvio Naučno-istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije

Objavljeno:

Ministar zdravlja Rusije Mihail Muraško izjavio je da je u toku razvijanje druge ruske vakcine protiv virusa korona koju priprema Državni naučni centar „Vektor“.

- Sada ona (druga vakcina protiv kovida 19) prolazi završna klinička ispitivanja, a zatim će proći ekspertizu... Za sada se sve odvija normalno - rekao je Muraško tokom posete Lenjingradskoj oblasti.

Ranije je saopšteno da se vakcina protiv virusa korona koju razvija „Vektor“ nalazi u završnoj fazi druge faze kliničkih ispitivanja. Svi dobrovoljci su primili vakcinu, osećaju se dobro i otpušteni su iz bolnica. Registracija vakcine mogla bi biti krajem septembra.

Vakcina
Vakcina foto: EPA-EFE/RDIF HANDOUT

Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je 11. avgusta prvu vakcinu na svetu za prevenciju Covida-19, koju je razvio Naučno-istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije.

Direktor Fonda Kiril Dmitrijev rekao je da je fond primio zahteve iz više od 20 zemalja za kupovinu milijarde doza domaće vakcine protiv virusa korona. On je, pri tome, istakao da se Rusija dogovorila o proizvodnji vakcina u pet zemalja i da raspoloživi kapaciteti omogućavaju proizvodnju 500 miliona doza godišnje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Sputnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.