GIROS IZ TIGANJA BOLJI NEGO DA STE NA MORU: Kada nema PARA za LETOVANJE, primenite ovaj TRIK i ispašće kao GRČKI
Papreno visoke cene letovališta i hrane u Beogradu su dve sile koje su se ujedinile, evo kako da se izborite sa tim i spremite dobar giros kod kuće
Ako nemate para za more, evo kako da se na trenutak osetite kao da ste na plaži u Grčkoj. Pre nekoliko godina mogli smo da kupimo obvo jelo za džabe, ali cene su skočile, a fin pileći karabatak ili batak možete naći po povoljnijim cenama.
Zato prijonite na posao i spremite odličan giros kod kuće:
Sastojci:
- 500 gr. pilećeg mesa batak/karabatak
- 1 kašičica origana
- majcina dusica, tucana paprika, aleva paprika
- 2 kašike maslinovog ulja
- so i biber
Za kompletan užitak potrebno Vam je još:
- 500 gr. smrzutog pomfrita
- 1 paradajz
- 1 zelena paprika
- 1 crveni luk
- 1 šargarepa
Priprema:
- Isecite piletinu na trakice, začinite, posolite, pobiberite, sipajte i ulje. Ukoliko volite dodajte i malo tucane paprike.
- Ako imate vremena ostavite meso da odstoji par sati u začinima.
- Pecite piletinu na tihoj vatri i što duže moguće (sat i po), kako bi bila mekana, samo tako ćete imati pravi ukus grčkog girosa
- Pletinu pržite na teflonskom tiganju ili grill tiganju bez ulja.
OVAKO ĆETE ZNATI DA LI KUVATE ZDRAVO! Debata vegeterijanke i kuvara na Kurir TV: Da li je meso zdravo:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!