brzo i jeftino
OVO SU NAJJEFTINIJE PLJESKAVICE KOJE MOŽETE SPREMITI: Najsočnije meso koje ste probali, ali ne OVAKO (RECEPT)
Kako da napravite najjeftinije pljeskavice? Od mesa koje takođe ne košta mnogo! Probajte ovaj recept za burgere od svinjske džigerice
Pljeskavice od svinjske džigerice, pirinča i povrća možete da poslužite kao glavno jelo uz prilog po želji, kao što su sveža salata ili povrće sa roštilja. Uživajte u ovoj ukusnoj i bogatoj kombinaciji sastojaka! Saznajte i kako da svinjska džigerica ne bude žilava...
Napravite najbolje i najjeftinije pljeskavice uz ovaj recept:
Sastojci:
- 250 g svinjske džigerice
- 1 šolja kuvanog pirinča
- 1 šargarepa, sitno rendana
- 1 manji luk, sitno iseckan
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 jaje
- 2 kašike prezli
- 1 kašika sveže seckanog peršuna
- so i biber po ukusu
- ulje za prženje
Priprema:
Svinjsku džigericu operite pod mlazom hladne vode, osušite je kuhinjskim papirom i najsitnije iseckajte. U većem tiganju zagrejte malo ulja i dodajte iseckan luk i beli luk. Dinstajte ih nekoliko minuta dok ne postanu mekani i staklasti. Dodajte rendanu šargarepu i dinstajte je zajedno sa lukom još nekoliko minuta dok ne omekša. Dodajte iseckanu svinjsku džigericu i pržite je dok ne promeni boju i potpuno se izdinsta. Pazite da je dobro propržite sa svih strana.
Sklonite tiganj a šporeta i ostavite smesu od džigerice i povrća da se ohladi. U ohlađenu smesu dodajte kuvani pirinač, jaje, prezle, seckani peršun, so i biber po ukusu. Dobro promešajte sve sastojke kako biste dobili homogenu smesu. Oblikujte pljeskavice.
Zagrejte ulje i pržite pljeskavice sa svake strane, dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Vdite na papirnati ubrus da upiju višak masnoće.
RECEPT DANA: Biftek Velington - kruna kulinarstva! Ako savladate pripremu ovog jela, smatrajte da ste uspeli:
(Espreso/ Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!