SKANDAL U KATOLIČKOJ CRKVI! Sveštenik krao donacije, organizovao ORGIJE na kojima se upotrebljavala droga
Sveštenik, Foto: Profimedia

OSUĐEN NA KAZNU ZATVORA

SKANDAL U KATOLIČKOJ CRKVI! Sveštenik krao donacije, organizovao ORGIJE na kojima se upotrebljavala droga

Sveštenik, koji je izrazio žaljenje zbog svog ponašanja, moraće navodno da vrati oko 300.000 evra koje je ukrao iz svoje parohije

Objavljeno:

Jedan italijanski sveštenik osuđen je na tri godine i osam meseci zatvora zbog krađe parohijskih finansija za apsolutno bezbožne potrebe, prekršivši više zapovesti.

Novac su navodno donirali vernici za pomoć najsiromašnijim članovima zajednice u kojoj je sveštenik služio, ali ga je on umesto toga zadržao za sebe i upotrebio za organizovanje orgija na kojima se konzumirala droga.

Kako piše list "Korijere dela sera", otac Frančesko Spanjezi (40) postigao je dogovor o priznanju krivice u kojem su potvrđene optužbe za trgovinu narkoticima, distribuciju i zloupotrebu sredstava.

Ali ipak Spanjezi ima i sreće jer nije optužen za pokušaj nanošenja teške štete protiv pojedinaca nakon što je utvrđeno da nije obavestio nekoliko muških partnera, sa kojima je imao nezaštićeni seks, da je HIV pozitivan.

Otac je uzimao antiretrovirusne lekove, prema rečima advokata okrivljenog, a okrivljeni je stalno tvrdio da je obavestio svoje partnere o svom HIV statusu.

Takođe, italijanski mediji javljaju da je droga, koju je delio na orgijama, bila namijenjena za silovanje.

Spanjezi će deo kazne provesti u terapijskoj zajednici, gde će se lečiti od zavisnosti od droge dok će istovremeno obavljati rad u zajednici.

Sveštenik, koji je izrazio žaljenje zbog svog ponašanja, moraće navodno da vrati oko 300.000 evra koje je ukrao iz svoje parohije.

Njegov seksualni partner, 40-godišnji Alesio Regina, osuđen je na tri godine i dva meseca zatvora zbog umešanosti u kupovinu i prodaju kokaina.

Spanjezi je zaređen za parohijskog sveštenika sa samo 27 godina, a priznao je da je eksperimentisao sa drogom pre oko deceniju.

Eparhija Prato, u regionu Toskane, uklonila ga je sa njegovih crkvenih dužnosti kada se priča pojavila u javnosti u septembru.

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso/Srna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.