VRATIO SE KUĆI I ZATEKAO NEPOZNATE LJUDE I NOVE STVARI: Zbog onog što mi je rekla policija ostao na MESTU UKOPAN!
Policija, Foto: EPA/ERSOU

NEVEROVATNO

VRATIO SE KUĆI I ZATEKAO NEPOZNATE LJUDE I NOVE STVARI: Zbog onog što mi je rekla policija ostao na MESTU UKOPAN!

Bio je žrtva opasne prevare

Objavljeno:

Sveštenik Majk Hol radio je u Velsu kada su ga zabrinute komšije pozvale i rekle da su videli neke ljude na njegovom imanju.

Vratio se u Luton u Bedfordširu 20. avgusta i otkrio da u kući nema njegovih stvari i da su u toku građevinski radovi.

Šokiranom vlasniku kuće je otac “novog” vlasnika naredio da izađe napolje i da je na “tuđem posedu”.

Kako prenosi BBC, istragom je utvrđeno da je Hol bio prevaren, a da su “novi vlasnici” kupili kuću za 131.000 funti na osnovu falsifikovanih dokumenata navodnog prodavca.

Policija mu je, prema navodima, prvobitno rekla da nije počinjena nikakva prevara jer je imovno-knjižna dokumentacija na internetu pokazala ime novog vlasnika.

Policajci su mu savetovali da kontaktira svoje advokate u vezi sa građanskim malverzacijama, ali su od tada pokrenuli istragu o razornom incidentu. Hapšenja pak nije bilo.

Govoreći u emisiji na BBC Radiju 4, gospodin Hol je rekao da je “došao do ulaznih vrata, pokušao da otključa svojim ključem koji je uvek otvarao, ali da nije uspeo i da se tom prilikom na vratima pojavio nepoznati muškarac.

– Gurnuo sam ga u stranu i ušao u kuću. Zaista nisam znao šta on tamo radi. Kada sam ugledao enterijer, potpuno sam se šokirao. Nameptaj, tepih, zavese, sve je bilo novo, a moje stvari su izbačene. Zaprepastio sam se, a policija mi je rekla da ne veruju da je ovde počinjeno krivično delo. Prosto neverovatno – rekao je ogorčeni čovek.

Kasnije je otkriveno da je vozačka dozvola gospodina Hola korišćena za lažno predstavljanje, dok je bankovni račun otvoren na njegovo ime.

Advokati nisu davali izjave za medije povodom ovog slučaja kako ne bi ometali sudski proces, dok iz zemljišnih registara kažu da se svake godine registruje “veoma mali broj lažnih transakcija”, uprkos napora nadležnih da to spreče.

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso/Metro.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.