SVEŠTENIK SE ZALJUBIO U STRUČNJAKA ZA SANATIZAM I EROTIKU: Odbio je savet pape Franje da izvrši egzoricizam!
Sveštenik, Foto: TV3/Youtube

POSLEDICE SU VELIKE

SVEŠTENIK SE ZALJUBIO U STRUČNJAKA ZA SANATIZAM I EROTIKU: Odbio je savet pape Franje da izvrši egzoricizam!

Odbio je egzoricizam i napustio službu zbog ljubavi

Objavljeno:

Epsikop Ksavijer Novel (52) iz Španije zaljubio se u izvesnu Silviju Kabalol, književnicu erotike i stručnjaka za satanizam, ne mareći za to da katolički sveštenici moraju da budu celog života u celibatu i da im je zabranjeno da se zaljubljuju i da imaju partnere.

On, međutim, nije mario za to, već je otišao korak dalje i prošlog meseca je zbog ljubavi podneo ostavku i napustio crkvu, ostavivši svoje bivše kolege koji su ubeđeni u to da su ga opseli zli demoni.

Par se upoznao tako što je Ksavijer počeo da proučava demonologiju, a katolička publikacija Religion Digital potvrdila je da je on sada u vezi sa autorkom santanističko-erotske fantastike.

Ksavijer je rekao da se zaljubio u Silviju i da je “želeo da učini pravu stvar”, sa čime se u prošlosti borio.

Takođe je, prema navodima, odbio savet pape Franje da izvrši egzoricizam kako bi “oslobodio svoj uznemireni duh”, prenosi Dejli star.

On je 2010. godine postao najmlađi biskup u Španiji.

Dvojica zatočenih bivših ministara iz pobinjeničke katalonske Vlade Đozep Rulj i Đordi Tutulj otvoreno su podržali Ksavijera, koji im je navodno davao duhovne savete.

– Biskup Novel oduvek je bio uz političke zatvorenike rečima, a pre svega delima, postajući jedan od retkih izuzetaka iz hijerarhije katalonske crkve – naveo je Rulj.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Daily star)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.