DEVOJČICA (15) DUGO ODBIJALA DA SE VAKCINIŠE: Na dan kada je trebala da primi cepivo desila se TRAGEDIJA! (FOTO)
Džordža Holidej, Foto: Facebook/Jorja Halliday

NEVEROVATNO

DEVOJČICA (15) DUGO ODBIJALA DA SE VAKCINIŠE: Na dan kada je trebala da primi cepivo desila se TRAGEDIJA! (FOTO)

Lekar joj je pripisao antibiotike, ali joj se stanje znatno pogoršalo i ubrzo je morala na respirator

Objavljeno: 09:38h

Džordža Holidej (15) iz britanskog Portsmuta izgubila je život prošlog utorka u bolnici Kvin Aleksandra, nakon što je četiri dana ranije utvrđeno da je pozitivna na koronavirus.

Prema tvrdnjama njene majke Trejsi Holidej, devojčica je najpre odbijala da se vakciniše, da bi potom pristala kada je videla da mnogi oko nje imaju ozbiljne simptome.

Zakazala je ranije vakcinaciju, a cepivo je, igrom slučaja, trebalo da primi tog dana kada je umrla.

– Moja ćerka je bila puna ljubavi, izrasla je u pravu malu damu. Želela je uvek svima da pomogne. Ne možete da zamislite koliko je ovo bolno, jer deca bi trebalo da nadžive roditelje, a ne da odu pre njih – kazala je Trejsi, prenosi Metro.

Džordža Holidej
foto: Facebook/Jorja Halliday

Ona je rekla da joj se ćerka borila sa hranom, a u ponedeljak više ništa nije mogla da jede. Lekar joj je pripisao antibiotike, ali joj se stanje znatno pogoršalo i ubrzo je morala na respirator.

– Lekari su činili sve da je spasu, ali nisu mogli. Došla sam do tačke da ne mogu da shvatim, ni prihvatim šta se dogodilo – kazala je 40-godišnja majka.

Preliminarni rezultati analize ukazali su na to da je Džordža umrla od miokarditisa, odnosno upale srca izazvane koronavirusom.

– U utorak je trebalo da se vakciniše protiv korone i imala je zakazano. Međutim, u subotu je dobila kovid i sve je bilo tako brzo – istakla je majka.

Rejčel Grej, direktorka škole koju je devojčica pohađala, navela je da je Džordža bila učenica za primer.

– Bila je principijelna, dobrodušna i druželjubiva, izuzetno popularna među vršnjacima. Zalagala se za vrednosti zajednice i bila je odlična učenica. Ujedinjeni smo i saosećamo sa porodicom u ovom bolu – kazal je Grej.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/metro.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.