PRIJATELJI GA NAGOVORILI DA ODE IZ BOLNICE, A ONDA JE PREMINUO OD KORONE! Penzionera 4 reči najbližih pokolebale!
Foto: Printscreen/Youtube

ŠOKANTNO!

PRIJATELJI GA NAGOVORILI DA ODE IZ BOLNICE, A ONDA JE PREMINUO OD KORONE! Penzionera 4 reči najbližih pokolebale!

Nakon što su Džoa ponovno primili u bolnicu, on je pao u komu, stavljen je na respirator i više se nikada nije probudio

Objavljeno:

Peznioner iz Irske preminuo je od korona virusa, nakon što ga je njegov prijatelj antivakser nagovorio da napusti bolnicu.

Džo Mekeron (67), zaražen korona virusom, izašao je iz bolnice na nagovor prijatelja iako se medicinsko osoblje oštro protivilo njegovoj odluci, s obzirom da je tada već imao ozbiljne poteškoće sa disanjem.

U video snimku koji kruži internetom, vidi se kako se Džo bori sa disanjem dok se njegov "prijatelj" antivakser Antonio Muredu, svađa sa lekarima, pre nego što je Džoa izveo iz bolnice i odveo kući.

Antonio, vlasnik restorana i bivši italijanski vojnik, tvrdi da su Džoa prisilno smestili na odeljenje intenzivne nege i da ga on i njegovi prijatelji spasavaju jer će gaukoliko ostane u bolnici lekari ubiti.

Video koji je Antonio snimio i kasnije objavio na Tviteru, prikazuje žustru prepirku između njega i medicinskog osoblja pre nego što će Džo napustiti bolnicu. Njegov prijatelj je sve vreme insistirao da on ode, dok ga osoblje upozorava da bi, ako ode, kod kuće, mogao da umre.

Na snimku se vidi i kako lekar pokušava da razgovara sa Džoom, dok on, u vidno teškom stanju, sedi u invalidskim kolicima. Doktor je Džoa nekoliko puta upozorio na posledice njegovih odluka.

- Imate pravo da odlučite šta želite, ali mislim da ono što Antonio govori uopšte nije u redu. Jedva dišete. Želimo da ostanete kako bi vam pomogli - rekao je lekar.

Antonio se zatim uključuje u razgovor i ubeđuje Džoa da ako ostane u bolnici da će ga ubiti, a zatim je lekare i medicinske tehničare optužio da ubijaju i da su ubijali ljude.

- Jako sam zabrinut za vas. Želim da ostanete u bolnici. Mislim da je ono što Antonio govori vrlo opasno. Ono što govori je pogrešno i vrlo opasno i mislim da vam ugrožava život. Bolest koju imate je vrlo teška, i ne lažem vas, zaista biste mogli da umrete, ovde imate više šansi da preživite jer ćete dobiti kiseonik i svu potrebnu negu - upozorio je lekar Džoa.

Na njegove reči se ponovo nadovezao Antonio koji je savetovao prijatelja da je bolje da umre kod kuće, nego u bolnici.

Džo je nakon njegovih reči popustio i dozvolio je Antoniju da ga odvede kući, gde mu se nakon nekoliko dana stanje pogoršalo, piše Daily Mail.

Nakon što su ga ponovno primili u bolnicu, Džo je pao u komu, stavljen je na respirator i više se nikada nije probudio.

Džo je preminuo u bolnici prošle nedelje, a kada je sporni snimak izašao u javnost, oglasila se i Džoova supruga Una koja je u saopštenju za medije kritikovala postupke njegovog nepromišljenog prijatelja.

- Zahvaljujem osoblju bolnice i izvinjavam im se za postupke Džoovih takozvanih prijatelja. Ni na koji način nisu pomogli u njegovom oporavku. Želeli bismo da sve zamolimo da slušaju savete lekara - kazala je Una.

Kada je sporni snimak iz bolnice objavljen na internetu, policija je pokrenula istragu o ovom incidentu kako bi utvrdila da li ima motiva za krivično gonjenje Antonija i njegovih pomagača, koji su svojim postupcima ugrozili Džoov život.

Bonus video:

00:19

ESPRESO PAPARAZZO! UHVATILI SMO STANIJU U CRNOJ GORI

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.