DA BI UDVOSTRUČILI PRISUSTVO U SEVERNOJ AMERICI I KINI: Gudiar kupuje Kuper Tajer za 2,8 milijardi dolara!
Guma, Foto: Printscreen/RTS

kupili rivalsku kompaniju

DA BI UDVOSTRUČILI PRISUSTVO U SEVERNOJ AMERICI I KINI: Gudiar kupuje Kuper Tajer za 2,8 milijardi dolara!

Prema uslovima kupoprodajnog ugovora, akconari Kupera će dobiti 41,75 dolara po akciji u gotovini i deonice po fiksnom kursu jedna njihova za 0,907 vrednosti obične akcije kompanije Gudiar

Objavljeno:

Američki proizvođač guma za motorna vozila Gudiar Tajer (Goodyear Tire) saopštio je danas da će kupiti rivalsku kompaniju Kuper Tajer (Cooper Tire) za oko 2,8 milijardi dolara kako bi udvostručio prisustvo u Severnoj Americi i Kini.

Prema uslovima kupoprodajnog ugovora, akconari Kupera će dobiti 41,75 dolara po akciji u gotovini i deonice po fiksnom kursu jedna njihova za 0,907 vrednosti obične akcije kompanije Gudiar, prenosi Rojters.

Ukupna naknada za Kuperove akcionare u novcu i akcijama iznosiće 54,36 dolara po akciji, što predstavlja premiju od 24 posto u odnosu na cenu Kuperove deonice na zatvaranju berze 19. februara.

Nakon zaključenja posla, akcionari kompanije Gudiar posedovaće oko 84 posto vlasništva u kombinovanom preduzeću, čije će sedište biti u Ohaju, dok će deoničari Kupera imati vlasnički udeo od oko 16 procenata.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.